Conesa preveu l'inici del soterrament de les línies d'alta tensió abans del 2013


Temes relacionats

Les línies d'alta tensió se soterraran al 2013 a meitat de preu ( 2/jul/12)

Paraira (CiU): 'Soterrar l'alta tensió depèn de la resta d'administracions' (16/jun/12)

L'oposició reclama respostes sobre el soterrament de les línies d'alta tensió (14/jun/12)

Conesa diu tenir el compromís del govern de soterrar les línies d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol (13/jun/12)

La Candidatura de Progrés de Valldoreix alerta que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill ( 5/jun/12)


  • Comparteix:

L'actuació és fruit d'un conveni entre administracions i la companyia

L'actuació és fruit d'un conveni entre administracions i la companyia

L'alcaldessa, Mercè Conesa, preveu que les obres de soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol s'iniciïn abans d'acabar l'any. Segons Conesa, Fecsa-Endesa està 'a punt' de fer l'adjudicació del projecte, que finalment costarà la meitat. De fet, les administracions implicades i la companyia estan ultimant els darrers serrells de les aportacions econòmiques.

Conesa s'ha mostrat convençuda que l'inici de les obres es podrà activar abans del 2013, ja que la licitació del projecte està fet i l'adjudicació està 'a punt'.

Mercè Conesa

Fecsa-Endesa està a punt de fer l'adjudicació i pensem que l'obra s'iniciarà abans del 2013. El dia 11 tenim reunió per acabar de tancar tots els detalls del projecte.


De fet, la licitació de Fecsa-Endesa ha permès rebaixar un 50% el cost del projecte, fet que permetrà també ajustar les aportacions econòmiques de l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix, la Generalitat i la companyia.

Pel que fa a la transferència del govern espanyol, Conesa ha assegurat que les aportacions anuals que l'Estat fa a Fecsa-Endesa en el marc dels plans de millora de qualitat de l'empresa no afecten el calendari del projecte, que es tirarà endavant igualment.

Mercè Conesa

L'Estat espanyol fa una convocatòria i la companyia s'acull. Mai l'Ajuntament, ni l'EMD, ni la Generalitat han estat beneficiaris d'aquesta subvenció. Fecsa-Endesa decideix on aplica la subvenció.


Per concretar les aportacions que han de fer les diferents parts, els responsables del projecte es reuniran dimecres de la setmana vinent. Totes les administracions compten amb partides pressupostàries per fer front al soterrament, a excepció de la Generalitat, que s'ha compromès amb l'alcaldessa a mantenir la seva partida corresponent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.