Càritas rebrà 60.540 euros per ajudar persones amb dificultats


  • Comparteix:

La renovació del conveni està xifrada en més de 60.500 euros

La renovació del conveni està xifrada en més de 60.500 euros

L'Ajuntament i Càritas Diocesana han signat aquest dimarts un conveni per valor de 60.540 euros per atendre famílies i persones amb necessitats econòmiques en el context de crisi actual. Durant la presentació del conveni, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha expressat la ferma voluntat que té l'Ajuntament per continuar donant suport a les organitzacions que treballen més directament amb els col·lectius afectats per la crisi. De la seva banda, el màxim responsable de Càritas a Sant Cugat, mossèn Blai Blanquer, ha demanat solidaritat a la població benestant santcugatenca i ha recordat que a la ciutat cada vegada hi ha un índex de pobresa més elevat.

El conveni que han renovat aquest dimarts l'Ajuntament i Càritas està xifrat en 60.540 euros, dels quals 29.300 euros estan destinats a 11 programes de caire social, 21.240 euros d'aportació específica al menjador social, i una aportació extraodinària de 10.000 euros a Càritas. L'alcadessa, Mercè Conesa, ha destacat que Càritas a Sant Cugat és una de les entitats de referència a la ciutat pel que fa al treball directe amb els col·lectius més necessitats. Conesa ha elogiat la tasca que desenvolupa l'entitat i ha destacat la importància de mantenir viva la col·laboració entre l'administració i aquest tipus d'organitzacions per no baixar la guàrdia.

Mercè Conesa

Hem d'estar atents per ajudar les entitats que arriben allà on els ajuntament no podem, com Càritas. Aquesta col·laboració és molt important.


El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha transmès un missatge directe als santcugatencs. Segons Blai Blanquer la ciutat hauria 'd'avergonyir-se una mica per ser molt benestant'. Blai Blanquer considera que la xarxa de col·laboracions i les mobilitzacions socials han de créixer a la ciutat i s'ha de sensibilitzar a aquells que encara tenen un elevat nivell de vida perquè exerceixin tasques solidàries i de voluntariat. Segons el responsable de Càritas a Sant Cugat 's'ha de prestigiar la solidaritat'.

Blai Blanquer

La ciutat és benestant. Hem de ser una ciutat que excel·leixi en solidaritat i avergonyir-se una mica de ser molt benestant, quan hi ha tanta gent que pateix.


Actualment el 28% dels usuaris de Càritas són autòctons i aquest percentatge té una tendència creixent. Per aquest motiu, l'entitat està en fase d'elaboració d'una nova proposta de reinserció laboral on també es tingui en compte aquest col·lectiu i no només els 'sense papers', com fins ara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.