Els santcugatencs aporten 2.000 metres i dos salts multitudinaris contra l'esclerosi

Primers participants a la piscina del Parc Central

Societat

Publicat el 8/jul/12 per Laura Mont

Els santcugatencs han nedat gairebé 2.000 metres en el marc de la campanya 'Mulla't per l'esclerosi' que han acollit aquest diumenge les piscines municipals del Parc Central i la Floresta, segons han xifrat els equipaments locals. Aquestes piscines també han aportat a la iniciativa un salt multitudinari en què han participat 82 persones. La ciutat s'ha sumat a la campanya per onzè any amb l'objectiu de sensibilitzar els santcugatencs sobre aquesta malaltia, que afecta més de 7.000 persones a Catalunya.

'Mulla't per l'esclerosi' va néixer el 1994 com una forma diferent de col·laborar en la lluita contra la malaltia i de cridar l'atenció sobre aquesta patologia, que afecta 7.000 persones arreu del país. Des del 2001, la ciutat participa d'aquesta campanya a les piscines municipals del Parc Central i la Floresta. Pel regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, la iniciativa és una gran oportunitat perquè la societat demostri el seu suport a les persones afectades i a les seves famílies.

Raül Grangé

A Catalunya hi ha entre 6.000 i 8.000 afectats, però això també afecta les seves famílies. És important que vegin que la societat, en aquest cas Sant Cugat, està amb ells i els té en compte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'any passat gairebé 150 persones van participar a aquesta proposta a la ciutat. Enguany, s'ha batut rècord de participació del nombre de piscines. Més de 600 piscines de tot Catalunya que s'han mullat per l'esclerosi.

El regidor d'Esports, Xavier Tizón, i el regidor del PSC Pere Soler també han participat en aquest acte solidari.