Els veïns de Volpelleres aposten per la creació d'una biblioteca virtual i interactiva


  • Comparteix:

Volpelleres vol marcar el camí del futur / Font: Promusa

Volpelleres vol marcar el camí del futur / Font: Promusa

Imaginar la biblioteca del futur tot oferint un espai d'alta tecnologia. Aquesta és l'aposta de l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres i el Centre de Visió per Computador (CVC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) pel barri santcugatenc. Mitjançant un entorn interactiu, amb càmeres i pantalles, la proposta permetria convertir els usuaris de la futura biblioteca en els protagonistes d'històries de creació pròpia, accedir a fons culturals de manera remota i experimentar noves formes d'expressió artística com la creació virtual d'escultures en 3D. Veïns i el CVC, conjuntament amb l'empresa Oblong, volen dinamitzar la realitat de Volpelleres aprofitant la seva ubicació, a tocar d'empreses i centres d'investigació, i el perfil jove dels seus habitants.

L'investigador del CVC Dimosthenis Karatzas ha destacat que Volpelleres compta amb totes les característiques per acollir una Biblioteca d'aquest tipus. En aquest sentit ha destacat que per fer aquest projecte és necessari un públic objectiu format per gent jove i interessat en la tecnologia, la proximitat amb la indústria i l'enllaç directe amb centres d'investigació que formen part del Campus d'Excel·lència de la UAB. Amb aquestes premises, Karatzas ha explicat que volen crear la biblioteca del futur.

Dimosthenis Karatzas

El que intentem fer és un living lab que involucri la UAB, el món empresarial i la gent de Volpelleres per inventar la biblioteca del futur.



Els responsables ja han tingut contactes amb l'Ajuntament, que veu amb bons ulls el projecte i estudia cedir-los un espai a la futura biblioteca del barri. En aquest sentit, el president de l'associació de veïns, Alberto Valcarce, ha lamentat l'actual situació de crisi que pot fer que es retardi un projecte tan engrescador per Volpelleres. Tot i així, Valcarce confia que finalment es pugui tirar endavant i serveixi per enriquir el teixit social del barri.

Alberto Valcarce

Volpelleres és ara un barri dormitori i un projecte com aquest pot ajudar a construir aquest teixit social que no tenim.


Els responsables de la iniciativa creuen que pot ser molt interessant per tots els implicats. Pels veïns, perquè podran experimentar noves formes d'expressió i investigació, i per les empreses i els centres d'investigació, perquè tindran contacte directe amb l'usuari final per poder afinar les seves creacions. Els impulsors de la iniciativa destaquen que el projecte està pendent que tiri endavant la nova biblioteca o que es pugui trobar un espai provisional per implantar aquesta iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.