Més de 200 persones se sumen a la concentració dels treballadors públics


Temes relacionats

Els sindicats de l'Ajuntament es concentraran en contra de les retallades (13/jul/12)

La comunitat educativa, convocada a una nova jornada de vaga contra les retallades (22/mai/12)

Sant Cugat rebaixarà un 5% els sous dels funcionaris i del personal laboral (26/mai/10)

Sant Cugat haurà d'aplicar la retallada de sous públics decretada pel govern espanyol (24/mai/10)


  • Comparteix:

Més de 200 persones s'han concentrat a la porta de l'ajuntament per fer evident el seu rebuig a les noves mesures anunciades aquest dimecres pel govern espanyol. Tots els sindicats del consistori s'han sumat a les mobilitzacions que han iniciat treballadors d'altres administracions. Els empleats, vestits, la majoria, de color negre, repetiran aquesta acció silenciosa tots els divendres. Durant la concentració, els portaveus dels treballadors han llegit un comunicat sota el títol 'Sant Cugat està de dol'. Regidors de la CUP i del PSC s'han sumat a la crida del funcionariat.

Els concentrats han guardat dos minuts de silenci per escenificar la mort de la funció pública ja que consideren que les mesures presentades pel cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, agreujaran encara més la situació econòmica de les famílies i repercutiran en la qualitat dels serveis públics.

El text que s'ha llegit durant la concentració carrega també contra la Generalitat i l'equip de govern al qual ha acusat de sobredimensionar l'estructura de càrrecs de confiança, retallar activitats per a la ciutadania i embrancar-se en projectes per als quals no disposa de finançament. En aquest sentit s'ha fet al·lusió al soterrament de les línies d'alta tensió que travessen Valldoreix i Mira-sol. La concentració ha comptat amb la presència de regidors i militants de la CUP i el PSC així com també militants d'ICV-EUiA.

El portaveu dels representants sindicals dels treballadors de l'Ajuntament, Xavier Díaz, reclama coherència i transparència a les mesures que s'apliquin per corregir el dèficit.

Xavier Díaz

Les mesures s'imposen des de l'àmbit nacional, local i autonòmic. Per això demanem coherència, transparència i honestedat en la seva aplicació.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha lamentat l'afectació de les mesures als treballadors però ha assenyalat que és la primera vegada que l'Ajuntament es veu obligat a tocar el sou dels seus treballadors, excepte els dels patronat d'Educació.

Mercè Conesa

Respecto que els treballadors es mobilitzin. Però cal valorar que és la primera vegada que hem d'aplicar una mesura d'aquestes característiques.


D'altra banda, Conesa ha criticat que l'esforç en la contenció de despesa es traslladi als consistoris i que l'Estat no s'apliqui mesures similars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.