L'augment de l'IVA també afecta el preu del transport


Temes relacionats

La Generalitat vol substituir les zones tarifàries per un sol bitllet intel·ligent ( 6/jul/12)

Les tarifes dels FGC i dels peatges s'encareixen amb el nou any ( 1/gen/12)


  • Comparteix:

L'ATM ha d'aprovar l'increment / Font: FGC

L'ATM ha d'aprovar l'increment / Font: FGC

L'increment de l'IVA reduït del 8 al 10% dictat pel govern espanyol també repercutirà en el preu del transport públic. Això afectarà els bitllets integrats de la regió metropolitana de Barcelona de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i de Renfe, així com el Metro de Barcelona i autobusos urbans i metropolitans. Aquest és el segon augment en el preu del transport públic d'aquest any, després de la revisió de les tarifes de gener.

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) convocarà una reunió extraordinària del comitè executiu per aprovar aquest increment del preu per un augment en l'IVA. Els serveis tècnics de l'ATM han calculat que amb la pujada l'Estat espanyol ingressarà 10'7 milions d'euros anuals més, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. El conseller també ha especificat que aquesta recaptació no es destinarà a reduir el dèficit català, sinó que anirà a les arques de l'Estat espanyol.

Tot i així, Recoder ha avançat que intentaran que l'arrodoniment que s'apliqui al preu del bitllet sigui 'raonable'.

La T-10 de 2 zones, el títol que utilitzen els santcugatencs per desplaçar-se a Barcelona, ja es va encarir dos euros al gener, dels 16'40 fins als 18'40 actuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.