La Unipau inaugura avui la 27a edició del seu curs d'estiu

Imatge d'arxiu de la presentació del curs d'enguany

Societat

Publicat el 19/jul/12 per Mikel Vilalta

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) inaugura aquest dijous la 27a edició del seu curs d'estiu, que enguany està dedicat a analitzar la situació de l'Amèrica Llatina. A través de diverses ponències i taules rodones, l'entitat explorarà i aprofundirà en els moviments socials i polítics que s'estan produint en aquesta regió des de l'última dècada. Tots els actes del curs, titulat 'Amèrica Llatina: vells conflictes, noves sortides', tindran lloc al Centre Borja fins dimecres que ve.

A través de sis grans blocs temàtics, les persones que participin enguany al curs d'estiu de la Unipau estudiaran i debatran les recents iniciatives sorgides des dels ciutadans que viuen als països de l'Amèrica Llatina i analitzaran uns moviments que proposen una nova manera de generar i gestionar la riquesa. L'historiador i membre de la Unipau, José María Perceval, ha detallat en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat que l'objectiu d'aquests dies és discutir i proposar solucions per a aquesta regió.

José María Perceval

Volem buscar noves sortides als vells i nous conflictes que té l'Amèrica Llatina.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La sessió inaugural d'aquest dijous començarà les set de la tarda i comptarà amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa, el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Carles Llorens, el director del Centre Borja, Antoni Blanch i el director de la Unipau, Arcadi Oliveres. La inauguració institucional donarà pas a la primera ponència del curs, 'Amèrica Llatina. Una mirada polièdrica. Balanç i escenaris de futur', que anirà a càrrec del president de l'Institut Català Internacional per la Pau, Rafael Grasa.

A partir de divendres, una temàtica concreta centrarà les activitats que es faran cada dia. Així, el bloc 'Nova ciutadania, nova política?' convidarà els participants a analitzar el paper de les xarxes socials en les noves iniciatives impulsades pels ciutadans. El torn de l'ecologia arriba el dissabte, amb diverses ponències sobre aquesta qüestió i una taula rodona sobre la conflictivitat mediambiental. Malgrat la gran presència de conferències, Perceval ha puntualitzat que es tracta d'un curs de relacions i discussions entre alumnes.

José María Perceval

La universitat té classes magistrals però també busca la relació i discussió entre els seus alumnes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El tema de les ètnies i la igualtat de gènere centrarà les activitats del diumenge, mentre que el dilluns arribran les xerrades sobre economia i treball. El bloc 'Militarisme i violència organitzada' es presenta dimarts, mentre que l'anomenat 'Lluita contra la impunitat' clourà el curs el dimecres. Aquest dia també hi haurà la conferència de cloenda a càrrec d'Arcadi Oliveres, així com el concert del Cor Aglepta.

La Unipau també organitza diverses activitats complementàries, com un sopar popular que tindrà lloc a la plaça de Barcelona aquest dissabte a les nou del vespre. El preu és de vuit euros.