La 27a edició de la Unipau centrada a l'Amèrica Llatina ja està en marxa


Temes relacionats

La Unipau inaugura avui la 27a edició del seu curs d'estiu (19/jul/12)


  • Comparteix:

La Unipau s'ha inaugurat aquest dijous al Centre Borja

La Unipau s'ha inaugurat aquest dijous al Centre Borja

El president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, ha inaugurat aquest dijous a la tarda la 27a edició del seu curs d'estiu destacant que un dels objectius és donar una altra visió que aporti esperança. El curs d'enguany se centrarà a analitzar els vells conflictes i les possibles solucions que té l'Amèrica Llatina fins dimecres vinent. L'alcaldessa, Mercè Conesa, el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Carles Llorens, i el patró de la Unipau Antoni Blanch han acompanyat Oliveres en aquesta inauguració que ha aplegat una seixantena de persones.

Oliveres s'ha felicitat per haver arribat a la 27a edició i ho ha agraït a l'equip humà que ho fa possible i al suport econòmic de l'Ajuntament. A més, ha destacat que l'edició d'enguany és molt benvinguda pel fet que l'Amèrica Llatina és un continent que dóna esperança per la manera particular que té d'afrontar darrerament els indicadors econòmics. Un enfocament que se centra cada cop més en mesurar el benestar de les persones i no tant en el creixement i els recursos.

Arcadi Oliveres

L'Amèrica Llatina veu l'economia una mica diferent a com ho fem nosaltres. Allà ja parlen de la felicitat humana i no tant de creixement i recursos.


Conesa, per la seva banda, ha destacat la importància de comptar a la ciutat amb un espai de reflexió com aquest i en un entorn privilegiat com és el Centre Borja. L'alcaldessa ha destacat la voluntat de treballar conjuntament per la justícia social de tots els santcugatencs i ha emplaçat a recuperar a l'agenda política una visió humanista de la societat.

Mercè Conesa

Aquesta dimensió humanística s'ha de posar sobre la taula i només ho podem fer entre tots. És un moment de grans necessitats i de grans esperances.


Llorens i Blanch s'han sumat als elogis a la tasca de reflexió de la Unipau. El primer ha destacat la importància de la cooperació entre Catalunya i l'Amèrica Llatina. Antoni Blanch ha ressaltat la tradicional relació entre la comunitat jesuïta i Llatinoamèrica i l'aposta d'aprofundir en la millora social d'un poble germà.

Finalment, la representant de la Unipau a la Federació d'ONG per la Pau, Anna Sánchez, ha llegit un manifest en defensa d'una política pública catalana de cooperació per la pau, drets humans i desenvolupament. Sánchez ha destacat que les entitats socials es troben ara mateix en una situació molt díficil per la manca d'aportacions de recursos públics.

Anna Sánchez

Les entitats socials veuen la necessitat de reclamar els diners que se'ls deuen i alhora reclamar que no s'acabi amb unes polítiques de cooperació que ha costat molt engegar.


La 27a edició de la Unipau oferirà diverses ponències i taules rodones on l'entitat explorarà i aprofundirà en els moviments socials i polítics que s'estan produint a l'Amèrica Llatina en la darrera dècada. Les activitats tindran lloc fins dimecres vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.