Unipau tanca el curs d'estiu amb un retrat de la reacció ciutadana a la violència


  • Comparteix:

Monterrey és víctima de la guerra dels càrtels / font: comparepasajes.com

Monterrey és víctima de la guerra dels càrtels / font: comparepasajes.com

El darrer dia del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) parlarà de com està reaccionant la ciutadania de l'Amèrica Llatina a la violència i la vulneració dels drets humans a través de tres xerrades. A la tarda tindrà lloc la cloenda amb la presentació de les conclusions del curs, una conferència a càrrec del president de la Unipau, Arcadi Oliveres, i un concert del Cor Aglepta.

'Conflictes indígenes i drets' és el títol de la conferència que inaugura la darrera jornada del curs, a dos quarts de deu del matí, i que analitzarà en detall com el moviment indígena ha adoptat el llenguatge dels drets humans per canalitzar les seves reivindicacions. La xerrada serà a càrrec del professor de Dret Internacional Públic i Drets Humans de la Universitat de Deusto, al País Basc, Felipe Gómez Isa. La novel·lista Lolita Bosch presentarà seguidament el projecte que dirigeix, 'Nuestra Aparente Rendición', una web que té per objectiu donar visibilitat la violència a Mèxic i generar pensaments que es puguin utilitzar per lluitar-hi en contra. 'Monterrey des de les marxes: la caiguda del mite la invulnerabilitat', és el títol de la conferència a càrrec de la investigadora social a l'Institut d'Estudis i Formació en Drets Humans de la Comissió Estatal de Drets Humans de Nuevo León, a Mèxic, Cordeli Rizzo, que parlarà de la situació de la ciutat de Monterrey, una urbs industrial que ha caigut presa de la criminalitat.

La tarda servirà per cloure el curs d'estiu d'aquest 2012 amb la presentació a dos quarts de cinc de les conclusions del curs, a càrrec de Blanca de Riquer i Koldo Vio Domínguez. A continuació, el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, pronunciarà la conferència de cloenda, sota el títol 'Una mirada d'aquí cap allà. Radiografia de les lliçons a aprendre'. Per últim, el Cor Aglepta oferirà un concert a les set del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.