El present i el futur de l'economia llatinoamericana, a debat avui a la Unipau


Temes relacionats

Les xarxes socials permeten la vigilància de la política mexicana, segons Rovira (22/jul/12)

La majoria de conflictes a l'Amèrica Llatina es vinculen amb la Unió Europea (21/jul/12)

Les desigualtats socials de Xile són un llegat de Pinochet, segons Traveria (20/jul/12)


  • Comparteix:

Els reptes econòmics l'amèrica llatina, a debat / Font: Unipau

Els reptes econòmics l'amèrica llatina, a debat / Font: Unipau

L'economia i el treball centren la jornada d'aquest dilluns del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), enguany, centrada en els reptes de l'Amèrica Llatina. A través de tres xerrades i una taula rodona sobre la situació econòmica dels països llatinoamericans i la seva situació internacional es farà un retrat del present i el futur del continent. Durant la jornada, que transcorre al Centre Borja, també hi haurà temps per una taula de treball sobre les dones i la immigració.

El matí l'ocuparan tres conferències sobre l'economia i el treball a l'Amèrica del Sud i Central. La jornada comença a dos quarts de deu, quan el professor titular d'Economia Política d'Amèrica Llatina a la Universitat d'Oxford Diego Sánchez explicarà la disminució de les desigualtats que ha tingut lloc a l'Amèrica Llatina la darrera dècada a la xerrada 'Passat, present i futur de la desigualtat a l'Amèrica llatina'. La segona ponència, sota el títol de 'La inserció internacional de l'Amèrica llatina: guanys i impostures, el cas de l'Amèrica Central', repassarà les conseqüències, positives i negatives, del discurs que ha dominat l'Amèrica Llatina les darreres dècades i que ha situat la inserció internacional com a eix de desenvolupament. La conferència anirà a càrrec del professor d'Economia Aplicada de la Universitat Loyola Andalusia, Pedro Caldentey. La darrera xerrada del matí, 'Conflictes de fronteres / migracions', serà a càrrec de la fotògrafa independent Vanessa García, i oferirà un panorama de les condicions econòmiques i socials dels emigrants centre-americans.

Les activitats de la tarda comencen a dos quarts de cinc de la tarda amb la taula rodona 'La viabilitat de les propostes de la xarxa birregional Europa-Amèrica Llatina i el Carib. Enllaçant alternatives', conduïda per un membre de l'Observatori del Deute de la Globalització (ODG). La jornada acabarà amb la presentació d'experiències en la taula de treball sobre dones, immigració i gènere, presentada per Eugènia Blandón.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.