Problemes a les parets causen l'eliminació de l'Hort del Migdia


Temes relacionats

L'assemblea AcampadaStC proposa una trobada a la plaça d'Octavià avui ( 3/jun/12)

L'ASJC, La Guitza i l'Hort urbà del Migdia animen els santcugatencs a fer comunitat al carrer (26/mai/12)


  • Comparteix:

Operaris treballant en la reparació de la paret

Operaris treballant en la reparació de la paret

L'Hort del Migdia, espai gestionat per membres del col·lectiu del 15M local al carrer de Migdia, ha quedat desmantellat pels treballs d'arranjament d'una de les parets del recinte que presentava importants escletxes. Es tracta de les restes de l'antiga seu de l'Esbart que provocava fuites d'aigua al veïnat i els treballs de reparació han inutilitzat l'hort urbà. Els responsables de la zona han explicat a través del seu perfil de Facebook que un cop finalitzada l'actuació tenen la intenció de recuperar l'hort.

L'Hort del Migdia és una iniciativa posada en marxa al maig on els gestors havien plantat diverses verdures i hortalisses en l'espai on anteriorment s'ubicava l'Esbart Sant Cugat. Es tracta d'un solar propietat de la immobiliària Grup XXI, empresa que fruit de la crisi ha fet fallida i, per tant, no ha tirat endavant el projecte destinat a aquesta parcel·la.

Ara, problemes al mur adjacent als habitatges han obligat la intervenció de màquines per reparar els desperfectes, unes actuacions de les quals no havia rebut cap informació concreta el col·lectiu. Això ha fet que gran part dels conreus s'hagin destruït, tot i que s'han pogut salvar algunes espècies.

El col·lectiu ha informat de la situació a través de la xarxa on ha anunciat la seva intenció de no abandonar el projecte. En aquest sentit, un dels membres del projecte Guillem Parpal ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que tenen la intenció d'aprofitar la moció recentment aprovada pel ple que té l'objectiu de promoure els horts urbans. Parpal ha avançat que tenen cita amb el regidor de Medi Ambient per cercar espais al centre de la ciutat que puguin acollir instal·lacions d'aquestes característiques i poder tirar endavant el projecte en millors condicions.

Guillem Parpal

Intentarem parla amb en Joan Puigdomènech pequè el projecte pugui tenir continuïtat en alguns dels solars disponibles al centre de la ciutat.


Parpal ha explicat que aquest divendres es reuniran amb el titular de Medi Ambient per trobar maneres de com tirar endavant un nou hort urbà, ara seguint les possibilitats que ofereix la moció aprovada al ple de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.