El govern reconeix l'aposta pel català de l'Ateneu, Ubisoft i Fundació PuntCAT


  • Comparteix:

L'Ateneu és una de les entitats subvencionades

L'Ateneu és una de les entitats subvencionades

El departament de Cultura ha subvencionat l'Ateneu, la Fundació PuntCAT i l'empresa Ubisoft per la creació de projectes que promouen l'ús del català. El govern, que ha fet una aportació global santcugatenca de 28.000 euros, ha impulsat al conjunt del país 97 projectes dels àmbits assistencial, cultural, empresarial, de l'esport i lleure per treballar a favor del català.

El departament de Cultura ha subvencionat amb 2.400 euros el projecte 'Català per a tothom' promogut per l'Ateneu Santcugatenc. Segons el responsable de relacions institucionals de l'Ateneu, Toni Ramon, aquesta subvenció és un reconeixement a la feina feta.

Ramon ha explicat que aquest projecte pretén apropar la llengua catalana a la ciutadania nouvinguda, a la gent gran que no va poder estudiar català i alhora vol mostrar als nouvinguts les tradicions catalanes. Exemples d'aquestes activitats són les sessions de gastronomia en català o un recorregut per conèixer Sant Cugat, també en català. Tots dos per a nens nouvinguts.

Toni Ramon

La Generalitat ens subvenciona activitats per acostar el català a la gent nouvinguda o a la gent gran que no va poder estudiar la llengua a causa de la dictadura.


Segons Ramon, la situació del català a la ciutat és 'òptima', però apunta que la gent nouvinguda necessita aquestes activitats per familiaritzar-se amb el català i així es puguin integrar millor a la societat catalana. El responsable de relacions institucionals de l'Ateneu també afirma que en àmbits com la premsa escrita o la televisió encara no hi ha una total normalitat lingüística.

La Generalitat també ha subvencionat la Fundació Puntcat amb 11.500 euros pel projecte 'Navega en català'. Segons el director de l'empresa, Jordi Iparraguirre, amb aquest pla es vol conscienciar la societat que navegui en català. Per fer-ho, el navegador de cada persona ha de deixar un rastre que mostri que l'usuari en qüestió té el català com a llengua preferida per navegar.

Iparraguirre assegura que això crea demanda i visibilitat, alhora que a les estadístiques es veu que s'utilitza la llengua catalana a la xarxa. El director de la Fundació Puntcat ha apuntat que gràcies a aquest fet, ara s'ha aconseguit tenir el Twitter en català i diu que si es vol tenir pàgines web en català, s'ha de crear aquesta visibilitat.

Jordi Iparraguirre

El pla vol ajudar a conscienciar tothom que navegui en català, fent que el navegador de l'usuari deixi rastre que la persona té el català com a llengua preferida.


A més, Iparraguirre ha explicat a Cugat.cat que el domini punt cat està creixent significativament. Des de la fundació, s'ha iniciat una promoció anomenada 'Súperpromo' que ven registradors per menys de 10 euros a tothom qui vulgui tenir un domini punt cat.

La tercera entitat santcugatenca que el departament de Cultura ha subvencionat és Ubisoft Barcelona, amb seu a Sant Cugat, per la traducció del videojoc 'Sports Connection'. La companyia ha rebut 13.945 euros. El cap de comunicació d'Ubisoft Barcelona, David Darnès, ha dit a Cugat.cat que no s'ha subvencionat el videojoc, sinó la traducció al català i la verificació de la mateixa, així com la integració del joc i l'elaboració dels diversos textos que apareixen a pantalla.

David Darnès

Vam rebre la subvenció per la traducció i la verificació del joc, així com la seva integració i l'elaboració dels textos en català. Finbs l'any passat, no havia videojocs en català per a consoles.


'Sports Connection' és un joc familiar, en el qual pots jugar a una sèrie d'esports com són el futbol, el beisbol, el golf o el futbol americà, entre d'altres. Segons Darnès, 'Les aventures de Tintín: el secret de l'Unicorn' va ser el primer videojoc en català per a consoles 3DS el qual va ser desenvolupat i produït des de Ubisoft a Sant Cugat. Des de l'empresa destaquen que aquesta filosofia continuarà en vista dels bons resultats que va obtenir el videojoc del Tintín.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.