Una campanya aconsegueix reduir un 80% les bosses de plàstic a 46 comerços


Temes relacionats

L'Ajuntament i els comerços sumen forces per eliminar les bosses de plàstic (27/oct/10)

Sant Cugat se suma a la campanya per reduir el consum de bosses de plàstic (24/jul/08)


  • Comparteix:

Amb motiu del dia internacional sense bosses de plàstic, l'Ajuntament ha regalat 25 carretons de la compra entre els clients dels comerços / Font: Premsa de Sant Cugat

Amb motiu del dia internacional sense bosses de plàstic, l'Ajuntament ha regalat 25 carretons de la compra entre els clients dels comerços / Font: Premsa de Sant Cugat

Un total de 46 comerços santcugatencs han reduït en un 80% l'ús de bosses de plàstic gràcies a una campanya engegada fa dos anys entre l'Ajuntament, l'associació Sant Cugat Comerç (StC) i l'Associació de Comerciants del Barri del Monestir. Durant aquest temps, els comerços adherits a la campanya s'han estalviat 7.200 bosses de plàstic.

Des que va començar la campanya, els comerços adherits han passat de generar 8.600 bosses de plàstic de mitjana a 1.400. Segons el consistori, paral·lelament a la reducció de les bosses de plàstic, la clientela ha anat adquirint l'hàbit d'anar a comprar amb bosses reutilitzables. En aquest canvi també ha influït el fet que les bosses d'un sol ús en aquests comerços ja no són gratuïtes, sinó que es paguen a cinc cèntims d'euro.

En motiu del Dia internacional lliure de bosses de plàstic, que se celebra cada 3 de juliol, l'Ajuntament ha sortejat aquesta setmana 25 carretons de la compra entre els clients dels 46 comerços que han seguit la campanya. Els carretons estan fabricats amb lones reutilitzades d'altres campanyes municipals.

A Catalunya es calcula que cada setmana es consumeixen 45 milions de bosses de plàstic. Són unes 900 bosses per any i llar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.