L'equip de govern atribueix a la saturació de la xarxa la minva de la cobertura mòbil


  • Comparteix:

Sant Cugat registra un elevat ús de la cobertura / Font: Coberturamovil.la

Sant Cugat registra un elevat ús de la cobertura / Font: Coberturamovil.la

Un ús excessiu de la xarxa per part dels santcugatencs i la progressiva incorporació o substitució de la tecnologia pel sistema 4G són els principals motius pels quals pot haver una disminució en la cobertura de telefonia mòbil a la ciutat. Així ha respost el tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, a l'informe anual del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). Tot i això, Puigneró ha afirmat que no és responsabilitat de l'Ajuntament, però que traslladaran la situació a les operadores.

Cada vegada hi ha més dispositius mòbils a les llars santcugatenques que fan ús de la xarxa de telefonia mòbil. Amb això la cobertura es ressenteix, tot i que el nivell de cobertura de telefonia mòbil a Sant Cugat és molt elevat en general, segons un estudi que encarrega l'Ajuntament cada quatre anys. Segons el tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, la darrera edició d'aquest estudi, elaborat ara fa un any, va donar uns resultats molts positius amb només un 0,22% de santcugatencs sense cobertura ni a casa ni al carrer i un 90% dels habitants amb cobertura de telefonia mòbil a les llars.

Tot i això, aquests darrers mesos, les empreses operadores han començat la implantació de la tecnologia 4G a Sant Cugat, tal com ha explicat Puigneró, fet que ha produït una minva en la cobertura mòbil en alguns punts de la ciutat.

Jordi Puigneró

Les empreses operadores estan començant a desplegar tecnologia 4G. El que pot haver passat és que en substituir o canviar alguna d'aquestes antenes pugui haver fet minvar la cobertura.


Puigneró ha reiterat que aquesta situació no és responsabilitat de l'Ajuntament, però que la transmetran a les operadores de telefonia.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquest xicot es bastant sorprenent. Parla de smart city fins a la sopa, d'alta técnologia i pasa tota la responsabilitat a las companyies. Es l'ajuntament qui te que fer la força.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 27/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.