Les entitats santcugatenques, prudents davant l'impagament de la Generalitat


Temes relacionats

Sant Cugat reclama que la Generalitat gestioni el 0'7% de l'IRPF destinat a finalitat social (19/mar/12)


  • Comparteix:

Les residències per a la gent gran són algunes de les entitats afectades / Font: ACN

Les residències per a la gent gran són algunes de les entitats afectades / Font: ACN

El centre Terapèutic i Geriàtric, la residència d'avis de Sant Cugat, la llar d'avis de Mira-sol, l'Hotel Vila Valldoreix i la residència Amma són alguns dels centres santcugatencs afectats per l'impagament de la Generalitat a les entitats de serveis socials. Alguns d'aquests centres han explicat a Cugat.cat que aquest mes podran fer front a les nòmines i mantenir el servei però asseguren que si la situació es repetís es posaria en risc el futur del servei.

La Generalitat ha confirmat aquest dilluns a les entitats que ofereixen serveis socials que no podrà pagar els concerts i les subvencions de juliol a residències de gent gran, centres de discapacitats o de drogodependents, i altres entitats que presten serveis socials per problemes de liquiditat. La situació podria provocar que moltes d'aquestes associacions, que són les responsables de gestionar residències concertades, es pugin trobar amb la situació de no poder pagar les nòmines als seus treballadors.

Davant d'aquesta situació les residències afectades per a la gent gran que hi ha a la ciutat han mostrat la seva preocupació. És el cas de l'Hotel Vila Valldoreix que ha explicat a Cugat.cat que podran fer front a les nòmines del juliol perquè disposen d'un fons reservat que ho farà possible. Tot i així els responsables d'aquest centre han destacat que si la situació es tornés a repetir un altre mes ja no disposarien de liquiditat per poder tornar a avançar les nòmines sense comptar amb els diners de la Generalitat.

La mesura també afecta les nòmines de les escoles concertades de Sant Cugat. És el cas de l'escola Avenç, la Farga, l'escola Thau, el Viaró, el Pinar, el Pureza de María i l'escola Santa Isabel.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.