Un estudiant d'ESADE és proclamat hereu de la Catalunya Central


  • Comparteix:

Pol Vila viu a Sant Cugat entre setmana, i a Puig-Reig els caps de setmana i vacances

Pol Vila viu a Sant Cugat entre setmana, i a Puig-Reig els caps de setmana i vacances

L'hereu de Puig-Reig i la Catalunya Central i estudiant d'ESADE a Sant Cugat, Pol Vila, afirma que el pubillatge català no necessita modernitzar-se sinó rebre més difusió als mitjans de comunicació. Vila, de 19 anys, presentarà aquest octubre la seva candidatura per ser hereu de Catalunya.

El jove de Puig-Reig qualifica de 'gran orgull' poder representar el seu poble i les comarques de la Catalunya Central en les proclamacions de pubillatge, a més d'assistir a actes on l'Ajuntament requereixi la seva presència, com la Festa Major o algunes entregues de premis. Vila considera que el pubillatge seria molt més conegut si els mitjans de comunicació es fessin ressó de més actes d'aquest món, com la proclamació de l'hereu i la pubilla de Catalunya.

Pol Vila

És una tradició que es pot equiparar als castellers o a les sardanes. Trobo que els mitjans de comunicació en fan poc esment i això fa que el pubillatge passi una mica desaparcebut i la gent el conegui poc, perquè ja costa de conèixer.


L'hereu purretgenc cursa la carrera d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE) al centre ESADE de Sant Cugat, on viu durant la setmana. Tot i que Sant Cugat no té hereu ni pubilla, Vila creu que la ciutat és molt respectuosa amb les tradicions catalanes i s'esforça per mantenir-les vives.

Pol Vila

Aquí a Sant Cugat que jo sàpiga no hi ha pubillatge, però pel que he vist durant aquest any i la Festa Major, veig Sant Cugat com un poble molt català, amb molta tradició catalana i que vetlla per defensar-la i fer-la viure.


Per arribar a ser hereu de Puig-Reig, va ser escollit a partir del cens per les entitats del poble. En canvi, per esdevenir hereu de la Catalunya Central va haver de passar diversos exàmens escrits i orals, entre ells, un examen de cultura general. També va escriure una redacció que després va haver d'explicar davant d'un tribunal i respondre preguntes sobre el pubillatge i la seva vida personal.

A l'octubre, Vila presenta candidatura per ser hereu de Catalunya, on haurà de passar unes proves semblants a les que va superar per representar la Catalunya Central.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.