Els dubtes de la gent gran protagonitzen el primer dia del copagament farmacèutic

El col·lectiu dels pensionistes és el que més desinformat està / Font: Serveisactius.cat

Societat

Publicat el 2/ago/12 per Raquel Ligero

L'entrada en vigor del copagament en funció de la renda a les farmàcies santcugatenques ha transcorregut sense incidències, segons han explicat a Cugat.cat els establiments de la ciutat. No obstant això, els dubtes i la poca informació dels clients, el pessimisme i les queixes, són algunes de les situacions més freqüents amb què les farmàcies de la ciutat s'han d'enfrontar de manera diària.

Des d'aquest dimecres, les farmàcies han començat a cobrar els medicaments en funció de la renda dels treballadors en actiu. Fins ara, es pagava un 40% de cada medicament, però ara aquestes xifres variaran de tal manera que qui cobri menys de 18.000 euros anuals haurà de pagar un 40%; qui percebi entre 18.000 i 100.000 euros pagarà un 50%, i qui cobri més de 100.000 euros haurà d'assumir el 60% de la totalitat del cost del medicament.

Segons ha explicat la farmacèutica Maria José Blasco, de la farmàcia Parc Central, tot i que alguns clients ja han assimilat aquesta informació, la gran majoria encara manifesta desinformació i dubtes davant de l'import del cost dels medicaments.

Maria José Blasco

El públic ho tenia bastant assumit. Hi ha protestes dels pensionistes i gent que no sap si ha de pagar o no.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Algunes farmàcies consultades per Cugat.cat han explicat que determinades persones es mostren en disconformitat amb les quotes que han de pagar un cop s'introdueixen les dades al sistema informàtic. En aquest cas han d'enviar-les al CAP de Sant Cugat per comprovar que les dades són correctes.

Els establiments farmacèutics santcugatencs també han assegurat que el col·lectiu de gent gran és el que mostra més desconeixement sobre la nova mesura de copagament imposada pel govern espanyol. Tal com ha assegurat la farmacèutica Sílvia Hidalgo, de la Farmàcia Díaz Puerto, els pensionistes són els que es mostren més indignats i mal informats.

Sílvia Hidalgo

Sempre tenen el dubte de quant han de pagar. T'expliquen què cobren com si poguéssim canviar les coses. Des de la farmàcia no podem fer res.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els pensionistes no es veuran afectats fins a l'octubre, que serà quan estigui enllestit el sistema informàtic. Tot i això, a partir del setembre hauran de pagar els diners pendents dels medicaments adquirits des de l'u de juliol. Segons estableix aquesta mesura, la gran majoria dels pensionistes hauran d'abonar un 10% del fàrmac amb un límit d'entre vuit i 60 euros.

Aquest nou sistema de copagament se suma al de l'euro per recepta, que es va començar a aplicar el 23 de juny.