No dir que marxem de vacances: principal mesura antirobatori


  • Comparteix:

A l'estiu, els robatoris a domicilis s'incrementen, però cal prendre mesures tot l'any / Font: Idealista.com

A l'estiu, els robatoris a domicilis s'incrementen, però cal prendre mesures tot l'any / Font: Idealista.com

La Policia Local recomana no informar que es marxa de vacances a través de les xarxes socials i evitar deixar indicis que facin pensar que la casa està desocupada, amb l'objectiu d'evitar robatoris als domicilis durant l'estiu. Deixar el llum o la ràdio encesos o bé programar-los perquè s'encenguin a una hora determinada i penjar roba a l'estenedor són alguns consells per despistar els lladres. D'altra banda, el cos policial ha manifestat que els robatoris a trasters s'han estabilitzat.

Es recomana que els accessos de la casa comptin amb condicions de seguretat com reixes i sistemes d'alarma, assegurar que tots els accessos exteriors quedin ben tancats i ser especialment curosos amb les finestres que donen a patis interiors, ja que normalment queden fora de la vista dels veïns. En lloc d'amagar les claus sota l'estora o dins la bústia, és aconsellable deixar-les a algun veí i, en cas de pèrdua, cal canviar immediatament el pany.

El sotsdirector de la Policia Local, Ángel Pastor, explica en declaracions a Cugat.cat que els robatoris a trasters han deixat d'augmentar. Aquest tipus de delicte se sol produir en comunitats amb un pàrking en comú, i el que més es roba són bicicletes. Per això, es recomana tancar-les dins del traster i no deixar-les als passadissos comunitaris.

Ángel Pastor

El tema dels trasters darrerament sembla que s'ha estabilitzat, i s'hi està treballant. Acostumen a coincidir amb comunitats amb pàrking comunitari.


Una altra mesura preventiva és no deixar objectes de valor ni gaires diners en efectiu dins el domicili. La Policia Local també suggereix fotografiar aquests objectes i fer-ne un llistat per a poder-los identificar en cas de sostracció i posterior recuperació. A més, si a l'exterior de l'edifici es fan obres és aconsellable comprovar que no es pugui accedir als habitatges mitjançant bastides o escales.

Si el ciutadà escolta un soroll estrany, adverteix la presència de persones sospitoses al voltant del domicili o observa portes o finestres forçades, disposa del telèfon d'emergències 112 o pot contactar amb la Policia Local marcant el 092 o el 93.589.13.28.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.