Les AMPA rebutgen el servei de carmanyola a les escoles


  • Comparteix:

Els centres descarten introduir aquest servei / Font: ACN

Els centres descarten introduir aquest servei / Font: ACN

Les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de centres públics de Sant Cugat es mostren contràries a la introducció del servei de carmanyola a les escoles. El president de la coordinadora d'AMPAS de Sant Cugat, Amadeu Pi, ha assegurat que el pagament de fins al 50% del servei per part de les famílies no permetrà absorbir el cost real, principalment destinat als monitors i no al menjar. És per això que Pi ha descartat la implantació d'aquest servei en els centres públics locals de cara al curs vinent.

El president de la coordinadora d'AMPA creu que la mesura no respon a una petició social, ja que els alumnes hauran de pagar igualment la meitat del cost del servei en concepte d'ús dels espais, els monitors, el personal de neteja i les inversions en equipaments.

És per això que Pi considera que la conselleria ha xifrat malament el cost d'aquest servei, ja que amb el pagament del 50% no es cobreixen les despeses que es generen, tot i que els alumnes portin la carmanyola de casa.

Amadeu Pi

És una mesura surrealista que no hem demanat. L'estimació de cost és errònia perquè el preu marcat del servei de menjador és de sis euros i la part del menjar no supera els dos euros.


Davant aquesta situació, Pi ha avançat que, de moment, no hi ha cap centre públic de Sant Cugat que estigui interessat en implantar el servei.

Amadeu Pi

Actualment ho està fent l'escola Thau, però de les escoles públiques no hi ha ningú que es vulgui acollir a la mesure perquè no hi ha estalvi.


En canvi, la conselleria d'Ensenyament calcula que el servei de carmanyola costarà entre un i tres euros per dia i nen, mentre que el servei convencional de menjador és d'uns sis euros. La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes d'Educació Secundària (FAPAES), així com altres col·lectius, ja ha qualificat 'd'exagerat' i 'descabellat' el preu del servei de carmanyola.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Qu``e passar``a s´´i una fam´´ilia opta per la carmanyola ?

F. Xavier Cortés Morros. Enviat el 3/ago/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.