El govern adverteix que els impagaments es repetiran si no arriba la liquiditat


Temes relacionats

L'Ajuntament descarta obrir una línia d'ajuda a les entitats del tercer sector (31/jul/12)

Les entitats santcugatenques, prudents davant l'impagament de la Generalitat (31/jul/12)


  • Comparteix:

Els consellers han donat explicacions al Parlament / Font: ACN

Els consellers han donat explicacions al Parlament / Font: ACN

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha avisat aquest divendres que els impagaments al tercer sector de juliol es repetiran cada mes si l'Estat espanyol no activa ja el Fons de Liquiditat o altres mesures similars. En la seva compareixença al Parlament, tant Mas-Colell com el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, han lamentat la situació generada i han reclamant a l'executiu espanyol . Diversos centres santcugatencs estan afectats per aquest retard en el pagament de les concertacions amb la Generalitat, tot i que, de moment, asseguren que podran fer front a les nòmines i al manteniment del servei.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries ha xifrat en 70 milions d'euros els impagaments de juliol a entitats i empreses del sector social per part del seu departament, i ha explicat que principalment corresponen a serveis per a la gent gran i persones amb discapacitats, i en menor mesura persones amb malalties mentals i tuteles. En aquest sentit, Cleries ha demanat disculpes per una situació que es produeix 'a contracor' i ha recalcat la 'maduresa' i el compromís del sector social.

De fet, a Sant Cugat hi ha diversos centres afectats. El centre Terapèutic i Geriàtric, la residència d'avis de Sant Cugat, la llar d'avis de Mira-sol, l'Hotel Vila Valldoreix i la residència Amma són alguns dels centres santcugatencs afectats per l'impagament de la Generalitat a les entitats de serveis socials. Alguns d'aquests centres han explicat a Cugat.cat que aquest mes podran fer front a les nòmines i mantenir el servei però asseguren que si la situació es repetís es posaria en risc el futur del servei.

En aquest sentit, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha advertit que no pot donar un calendari per als pagament i que bona part de la solució està en mans de l'Estat espanyol i de l'activació del Fons de Liquiditat.

Andreu Mas-Colell

No puc garantir res perquè això depèn del Fons de Liquiditat o altres mesures.


El responsable d'Economia ha admès que no només s'han deixat de pagar concerts, sinó que tampoc s'han abonat les quantitats de subvencions, proveïdors, telefonia, neteja, llum ni peatges a l'ombra. Tot i així, Mas-Colell ha confiat que l'Estat espanyol posarà en marxa mecanismes de liquiditat que permetran normalitzar la situació.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.