Alumnes de l'ETSAV opten pel micromecenatge per la tisorada d'una beca


Temes relacionats

L'ETSAV presenta un nou habitatge sostenible per guanyar el concurs internacional Solar Decathlon (17/mai/12)


  • Comparteix:

Els estudiants han de recaptar fins a 9.500 euros per poder anar a Madrid amb el projecte / Font: Sdeupc.com

Els estudiants han de recaptar fins a 9.500 euros per poder anar a Madrid amb el projecte / Font: Sdeupc.com

Els estudiants de l'ETSAV que participaran al concurs internacional Solar Decathlon han iniciat una campanya de microfinançament a través de la plataforma Verkami, després que el ministeri de Foment espanyol hagi retallat a la meitat la beca que tenien per desenvolupar el projecte. Segons ha explicat el santcugatenc Aitor Iturralde, necessiten 9.500 euros per transportar la casa a Madrid i poder participar al concurs. A falta de tres setmanes per finalitzar el termini per recaptar els diners, ja han aconseguit més de 2.500 euros i es mostren confiats que la campanya donarà els seus fruits.

Dels 100.000 euros inicials que havien de rebre de la beca del ministeri de Foment espanyol, finalment els estudiants de la universitat santcugatenca només en rebran 50.000. Com explica el santcugatenc participant al projecte Aitor Iturralde, els estudiants s'han vist obligats a ajustar el pressupost i trobar altres vies de finançament, com el patrocini de diverses empreses i la posada en marxa d'una campanya de micromecenatge a través de la plataforma catalana Verkami.

Aitor Iturralde

Ara mateix ens falten 9.500 euros. Les persones interessades poden col·laborar amb nosaltres a través de la plataforma Verkami.


Aquesta campanya té l'objectiu de recaptar 9.500 euros per poder transportar la casa a Madrid i participar en el concurs internacional, que es desenvoluparà durant l'última quinzena de setembre. Iturralde es mostra confiat en la campanya i considera que això suposa un gran repte, ja que competeixen amb altres grups que compten amb pressupostos molt més elevats que els permeten treballar amb tecnologia Hi-Tech.

No obstant això, els alumnes de l'ETSAV han buscat recursos alternatius que els ofereixin les màximes prestacions al mínim preu. En aquest sentit, Iturralde ha assegurat que esperen que el jurat valori també el context social i econòmic en què es troba cada país i ha destacat que l'arquitectura sostenible ha de respondre també a un equilibri social, perquè allò que es construeixi estigui a l'abast de la gran majoria de la població.

Aitor Iturralde

Creiem que una casa no ha de trobar només l'equilibri ambiental, sinó que també ha de respondre a un equilibri social.


El santcugatenc Iturralde també ha remarcat la importància de participar en un concurs internacional d'aquesta mena, ja que et permet constatar que la sostenibilitat té moltes possibilitats i, en ocasions, es pot concebre de manera diferent en funció del país de procedència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.