La UAB permetrà pagar la matrícula en tres terminis per atenuar l'augment de taxes


  • Comparteix:

El rector manifesta la voluntat de recuperar l'antiga comunicació amb els estudiants / Font: Newsletter-pruab.uab.es

El rector manifesta la voluntat de recuperar l'antiga comunicació amb els estudiants / Font: Newsletter-pruab.uab.es

El nou rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ferran Sancho, ha explicat que els estudiants del centre podran repartir el pagament de la seva matrícula en tres terminis per afrontar la pujada de taxes del 66%. Aquesta és la mesura més destacada de la nova direcció de la UAB per combatre els efectes immediats del que el rector qualifica com a 'privatització del sistema educatiu'. Segons Sancho, els estudiants catalans pateixen una discriminació respecte altres zones de l'estat Espanyol.



Una altra mesura aplicada per la UAB ha estat proporcionar un departament d'atenció als estudiants que hagin patit un gran canvi en el seu nivell de renda respecte l'any passat ja que, a l'hora d'establir el preu de la matrícula, només es té en compte la situació econòmica de l'estudiant al 2011. Sancho afirma que, de moment, els estudiants s'estan matriculant al mateix ritme que l'any anterior.

Per al rector, la falta de diàleg previ entre els actors implicats a l'hora d'implantar la pujada de taxes justifica l'agitació estudiantil dels últims temps. Segons Sancho, la mesura no ha estat una sorpresa perquè l'executiu espanyol ja planejava substituir el finançament públic per privat.

Ferran Sancho

Amb aquestes mesures hi ha un canvi conceptual de substituir el finançament públic per privat. Això als que creiem en els serveis públics no ens sembla bé.


Sancho considera que la pujada de taxes no eixugarà el dèficit acumulat per la universitat, sinó únicament el públic. El rector manifesta que la mesura és una pèssima inversió social perquè tots els estudis demostren que, com més educació, més probabilitats tenen de trobar feina. Per això, el rector considera que els polítics haurien d'evitar les retallades línials i indiscriminades en tots els àmbits i prioritzar determinades despeses.

Ferran Sancho

Els polítics tenen l'obligació de prioritzar i no ho fan. Quan tu acabes la carrera, la inversió que la societat ha fet en tu té una rentabilitat social de 30 o 35 anys.


Així doncs, el rector recalca que la culpa no és de la gestió del món universitari sinó dels polítics, que no donen prioritat a les despeses adequades per facilitar la sortida de la crisi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.