Les AMPA situen en 25 euros l'augment de la factura del material escolar per l'IVA


  • Comparteix:

El material que no és d'ús exclusivament escolar, com els llapis, continuen tributant el tipus general / Font: Fotos Gov/Ba

El material que no és d'ús exclusivament escolar, com els llapis, continuen tributant el tipus general / Font: Fotos Gov/Ba

El president de la Coordinadora d'AMPA de les escoles públiques de Sant Cugat, Amadeu Pi, calcula que l'augment de l'IVA del 4 al 21% del material escolar suposarà un increment d'entre 20 i 25 euros en la despesa de les famílies de cara al nou curs. Segons Pi, aquesta mesura demostra 'una baixíssima sensibilitat social' de cara a les llars que travessen problemes econòmics.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat que a partir del primer de setembre tot el material escolar experimentarà una pujada de l'IVA del 4 al 21%, a excepció dels llibres de text, mapes, partitures i quaderns de dibuix, que continuaran tributant el tipus superreduït del 4%.

El president de la Coordinadora d'AMPA de les escoles públiques de Sant Cugat, Amadeu Pi, considera que amb aquesta pujada la despesa extra en la tornada a l'escola serà d'entre 20 i 25 euros més que l'any anterior per alumne. Aquest cost pot augmentar encara més al llarg del curs, segons Pi, i tindrà una repercussió diferent en funció de la situació econòmica de cada família.

Amadeu Pi

El govern imposa les mesures amb una baixíssima sensibilitat social, perquè una pujada d'aquest tipus no afecta igual a tothom.


Pi aposta per canviar l'economia basada en l'enriquiment ràpid a través de l'especulació immobiliària i financera, herència de l'anterior govern popular, per una economia del coneixement, la tecnologia i la investigació. Aquesta, afirma, és l'única manera de superar la crisi i prevenir-ne de noves.

Amadeu Pi

Si hi ha alguna manera de sortir de la crisi, és transformar la nostra economia en una economia del coneixement, la tecnologia i la informació.


La coordinadora continua recomanant un ús més racional del material escolar, cosa que ja feia abans de fer-se públic l'augment de la tributació de l'IVA. L'entitat creu que aquesta pràctica suposarà un gran estalvi per a les famílies.

El govern espanyol calcula que l'augment del 4 al 21% de l'IVA en el material escolar comportarà una recaptació d'uns 82 milions d'euros addicionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.