Els santcugatencs es queden a casa aquest estiu o marxen a la costa


  • Comparteix:

La majoria de santcugatencs enquestats per Cugat.cat no marxarà de vacances i els que ho fan optaran per destinacions properes i econòmiques. Els creuers, les Balears, les Canàries i altres poblacions de costa són les alternatives més comunes a passar l'estiu a casa. Les agències de viatges admeten que aquest estiu és l'any amb un descens de vendes més pronunciat des de l'inici de la crisi.

Els santcugatencs somien amb el mar, i els que es poden permetre viatjar escullen ciutats de costa o illes com ara les Balears, les Canàries, Sicília, Sardenya o fins i tot el Carib i les illes Seychelles. La majoria dels enquestats, però, no gaudeix d'una situació econòmica prou bona per marxar de la ciutat.

Santcugatencs

Hem de reduir els viatges perquè els diners no donen per a tot. / Vull desconnectar una mica i trobar un lloc econòmic. / Ens hem acostumat a un nou model de vacances.


Les agències de viatges han constatat que aquest és l'any amb un descens de vendes més pronunciat des que va començar la crisi, i que la gent reserva a última hora per aprofitar les millors ofertes. De moment, però, les agències se'n surten, en gran part gràcies a la temptadora oferta d'una setmana en creuer a preus força assequibles. Tot i que va haver-hi una baixada puntual de demanda quan el gener es va enfonsar el vaixell Costa Concordia, els creuers són ara el viatge estrella de l'estiu.

Yolanda Cordovés, responsable d'Iltrida Viatges Barcino, afirma en declaracions a Cugat.cat que això es deu a que les grans dimensions del port de Barcelona permeten ofertes molt econòmiques, i a que les comoditats d'aquests vaixells, pròpies d'un hotel de luxe, són perfectes per a famílies amb fills.

Yolanda Cordovés

El port de Barcelona és un dels que té més moviment del món i hi ha ofertes molt bones. Actualment, per viatjar en família un creuer és el que surt millor. És com un hotel de luxe, amb pensió complerta, animació...


També s'han començat a reactivar els viatges a països del nord de l'Àfrica com Marroc o Tunísia, fins ara sense gaire reclam a causa de la inestabilitat de la primavera àrab. En l'àmbit europeu, París i Roma continuen sent ciutats molt visitades, mentre que Londres ha baixat perquè els Jocs Olímpics han disparat els preus. El Carib i l'Amèrica del Nord també són les destinacions llunyanes més demanades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.