Els musulmans locals afronten l'últim tram del ramadà


  • Comparteix:

La comunitat musulmana de Sant Cugat fa les seves oracions a l'oratori del carrer de Montserrat 63

La comunitat musulmana de Sant Cugat fa les seves oracions a l'oratori del carrer de Montserrat 63

La comunitat islàmica local, integrada per uns 450 santcugatencs, encaren la recta final de la tradició del ramadà. El 19 o 20 d'agost, en funció del calendari lunar, es posarà punt final al novè mes del calendari musulmà que marca entre 29 i 30 dies de dejú per als fidels d'aquesta religió.

Des que surt el sol, minuts abans de les set del matí, fins que es pon poc abans de les 10 de la nit, els membres de la comunitat religiosa no tenen permès ni beure ni menjar.

A part de tenir prohibit ingerir cap aliment o beguda fins al crepuscle, també s'han d'abstenir de fumar, de perfumar-se i de mantenir relacions sexuals durant les hores diürnes. Tot i això, cada vespre, la ruptura del dejuni té un caràcter festiu amb reunions familiars i lectures de l'Alcorà.

A tot el món, més de 1.300 milions de musulmans comencen el ramadà aquests dies. N'estan exemptes les dones embarassades, amb la menstruació o que acaben de parir, les persones amb malalties mentals, els menors d'edat, els ancians amb problemes de salut i els viatgers.

Aquesta tradició sagrada prové de la creença que va ser durant aquest mes quan Mahoma va rebre la revelació de l'Alcorà. Per la seva importància, segueix sent un dels cinc pilars de l'islam, que inclou l'oració cinc vegades al dia, la professió de la fe, donar almoina i la peregrinació a la Meca almenys un cop a la vida.

L'oratori de la comunitat islàmica de Sant Cugat, situat al carrer de Montserrat, acull les oracions dels fidels a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.