La Generalitat desactiva les alertes pel risc d'incendi i l'onada de calor


  • Comparteix:

Aquest dies, la vigilància a la zona forestal del municipi s'ha intensificat. / Font: Google

Aquest dies, la vigilància a la zona forestal del municipi s'ha intensificat. / Font: Google

La direcció general de Protecció Civil (DGPC) ha desactivat les alertes del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) i el Pla Especial d'Emergències per incendis forestals (INFOCAT), tot i que aquest últim el manté en prealerta amb caràcter preventiu. No obstant això i segons el mapa de risc d'incendis per aquest dilluns, el Vallès Occidental té un nivell moderat-alt de risc d'incendi. Sant Cugat tindrà aquest dilluns un lleu descens de temperatures amb una màxima de 32 graus i una mínima de 24.

Segons el mapa diari de risc d'incendi el Vallès Occidental presenta un risc moderat-alt per aquest dilluns. A la nostra ciutat, la previsió per aquest dilluns marca un lleuger descens de temperatures amb una màxima de 32 graus.

El Cap de Bombers Rubí-Sant Cugat, Ramon Viladrich, ha recordat en declaracions a Cugat.cat que no es pot fer cap tipus de foc a menys de 500 metres de zones forestals i que tothom que vegi un incendi ha de trucar immediatament al telèfon d'emergències 112.

Ramon Viladrich

Hem d'evitar qualsevol foc al bosc. El 112 respon a tot tipus d'emergències, ja siguin d'incendi, sanitària o policial.


Tot i la desactivació de l'alerta del pla especial d'emergències per risc d'incendi, Protecció Civil manté la fase de prealerta amb caràcter preventiu.

Segons dades facilitades pel CAP Sant Cugat a Cugat.cat, els serveis d'urgències no han atès cap cas de cop de calor durant la calorada d'aquests dies.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.