L'ANC vol que CDC s'afegeixi a la manifestació independentista de l'11-S


Temes relacionats

Els santcugatencs se sumen a les marxes per la independència ( 6/jul/12)


  • Comparteix:

Un centenar de santcugatencs, al juliol, a la Marxa per la Independència de l'ANC

Un centenar de santcugatencs, al juliol, a la Marxa per la Independència de l'ANC

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb representació a Sant Cugat, es reunirà amb Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) el 28 d'agost per intentar que el partit 'se sumi' al lema independentista de la manifestació que l'entitat organitza de cara a l'Onze de Setembre. L'objectiu de l'ANC és instar els dirigents del partit a sumar-se a una marxa que pren per lema la independència 'i no el pacte fiscal'. Més d'un centenar de persones van aplegar-se al juliol a Sant Cugat a la Marxa per la Independència, dins els actes organitzats per l'entitat arreu del país i que culminaran amb la manifestació convocada per a l'11-S.

Representants de l'ANC es reuniran el dia 28 amb el secretari general de CDC, Oriol Pujol, i el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, per intentar que el partit 'se sumi' al lema independentista de la manifestació, tal com han fet ERC, SI, Reagrupament, CUP o entitats com la Plataforma pel Dret a Decidir, Sobirania i Progrés o Sobirania i Justícia.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha deixat clar que la implicació de CDC dins la manifestació seria per defensar la independència i no el pacte fiscal. Segons Forcadell, una part de CDC ja està predisposada a sumar-se a la manifestació tenint en compte l'adhesió d'alguns alcaldes de CiU a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que treballa amb l'ANC.

Carme Forcadell

Nosaltres mantenim que la manifestació és per la independència. Nosaltres som societat civil i considerem que el pacte fiscal ara ja no toca, toca la independència.


L'Assemblea Nacional Catalana, amb representació local, vol que els dirigents de CDC facin campanya entre les bases del partit per fer 'difusió' de la marxa independentista i 'unitària' de l'11-S.

El proper acte de l'ANC serà aquest diumenge a La Jonquera dins els actes de la Marxa cap a la Independència, que a Sant Cugat va recollir al juliol el seguiment d'un centenar de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.