Mercadona retira del mercat productes de les marques 'Deliplus' i ‘Solcare'


  • Comparteix:

Alguns dels productes retirats pertanyen a la marca blanca Deliplus /Font: Europapress

Alguns dels productes retirats pertanyen a la marca blanca Deliplus /Font: Europapress

La cadena de supermercats Mercadona, amb dos establiments a la ciutat, ha renovat ja els onze cosmètics que han estat retirats del mercat, per contenir una barreja indeguda de dos ingredients. La retirada dels productes, que pertanyen a les marques blanques 'Deliplus' i 'Solcare', arriba després que l'Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) alertés al juliol que aquests cosmètics contenien dos elements que no poden estar junts en un mateix producte com són un corrector de PH, la trietanolamina, i un conservant, el bronopol, que combinats poden augmentar el risc de patir determinats tipus de càncer.

Tot i això, segons han assegurat des de Mercadona, la companyia RNB Cosméticos -responsable de la fabricació d'aquests productes- va demostrar 'científicament' a Sanitat que la combinació d'aquests dos ingredients en cap cas produïa nitrosamines malgrat el que estableix la normativa.

Malgrat tot, la cadena ha decidit de manera voluntària retirar-los per a així ajustar-se a la nova norma. Mercadona ha anunciat que no hi haurà cap problema amb la devolució dels productes, però ha lamentat l'alarma generada per uns productes que, segons diu, 'són totalment segurs per a la salut'.

Alhora, fonts del ministeri espanyol de Sanitat han negat també que aquests productes siguin perjudicials per a la salut i han recalcat que no existeixen motius perquè els ciutadans s'alarmin perquè 'són productes segurs'.

Els onze productes retirats són: 'Deliplus nutritiva corporal amb oli d'oliva', 'Deliplus crema de mans nutritiva', 'Deliplus hidratant corporal amb àloe', 'Deliplus hidratant corporal efecte lluminositat', 'Deliplus hidratant corporal refermant', 'Deliplus hidratant antisequedat per a peus', 'Deliplus nutritiva corporal amb ametlles', 'Deliplus hidratant corporal pells atòpiques', 'Solcare loció after sun hidratant', 'Solcare loció after sun lluminositat' i'Solcare gel after sun àloe vera'.

Sant Cugat té dos establiments de Mercadona, un al carrer de Valldoreix i un altre a la rambla del Celler. Al setembre, obrirà un tercer al complex de Mira-sol Centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.