L'Ajuntament torna a activar el protocol d'actuació per onada de calor


Temes relacionats

Protecció Civil recomana seguir els consells per combatre l'onada de calor (19/ago/12)

Dos mesos de campanya de prevenció d'incendis: Stop al foc! (16/ago/12)


  • Comparteix:

Igual que la setmana passada, l'Ajuntament torna a activar el dispositiu

Igual que la setmana passada, l'Ajuntament torna a activar el dispositiu

El consistori ha activat la prealerta del pla municipal de Protecció Civil pel risc d'onada de calor i incendi forestal. El dispositiu fa que Ajuntament i el Centre d'Atenció Primària (CAP) Sant Cugat treballin coordinats per contactar amb malalts crònics, gent gran i usuaris del servei de teleassistència dels quals tinguin constància per transmetre'ls les mesures de prevenció. Policia Local, voluntaris de Protecció Civil i el Grup d'Intervenció de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) reforcen tasques preventives i de vigilància a la zona forestal del municipi, que constitueix el 40% del terme municipal.

Segons la direcció general de Protecció Civil (DGPC), l'onada de calor podrà allargar-se fins a mitjans de la setmana vinent. La Generalitat manté activada l'alerta del Pla especial d'emergències per onada de calor (PROCICAT) a causa d'aquest nou augment de les temperatures.

Des de Protecció Civil s'ha fet arribar a tots els ajuntaments, ens locals i empreses de servei públic i infraestructures públiques els avisos amb les recomanacions i restriccions per a la ciutadania i les institucions. A Sant Cugat, com és habitual en aquests casos, el consistori ha activat el protocol d'actuació per informar els col·lectius més vulnerables.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha afirmat a Cugat.cat que el grau de conscienciació a la ciutat en aquests capítols d'onada de calor és elevada.

Susanna Pellicer

En cas de trobar una persona afectada per cop de calor, cal posar-la a l'ombra i trucar al 112. La gent ja sap què passa amb l'onada de calor.


Així mateix, la Policia Local i els voluntaris de Protecció Civil i del Grup d’Intervenció de l’ADF reforcen les tasques preventives i de vigilància en zones forestals del municipi. Aquesta mesura inclou augmentar la inspecció en espais forestals d’especial risc, el control de circulació de vehicles per zones boscoses predeterminades i la vigilància de columnes de fum en terrenys forestals i en no forestals que estiguin a menys de 500 metres del bosc.

A Sant Cugat la previsió del Meteocat indica que dissabte i diumenge la temperatura màxima serà de 34 graus i la mínima de 24. Així mateix, l'Ajuntament recomana a la ciutadania que segueixi els consells generals i les mesures preventives a fi de minimitzar riscos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.