Un rànquing mundial d'excel·lència situa la UAB entre les 400 millors universitats


  • Comparteix:

La UAB està ubicada a Bellaterra

La UAB està ubicada a Bellaterra

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està situada entre les posicions 300 i 400 del Rànquing Acadèmic Mundial d'Universitats 2012 (ARWU). La llista de les les millors universitats, que publica anualment el Center for World-Class Universities de la Universitat Jiao Tong de Xangai, contempla una altra universitat catalana, la Universitat de Barcelona (UB), que apareix entre les posicions 200 i 300. La millor universitat del món, segons la classificació, és Harvard.

Només dues universitats catalanes han aconseguit situar-se en aquest interval: la UAB i la UB. La llista liderada per la universitat estatunidenca de Harvard situa els centres en franges, a partir de la posició 100. És per això que l'Autònoma figura entre les posicions 300 i 400; mentre que la UB apareix entre els llocs 200 i 300. La Universitat de Barcelona també figura entre les 100 millors al camp de la medicina clínica i entre les 150 en ciències agrícoles.

El rànquing té en compte els premis rellevants aconseguits, els investigadors citats, els articles publicats i l'eficiència acadèmica en funció de les dimensions de la institució, i els primers llocs estan ocupats per les universitats americanes d'Harvard, Stanford i Berkeley, als Estats Units.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.