Risc d'incendi alt al Vallès Occidental i puja la probabilitat de calor extrema


Temes relacionats

Hidratar-se molt, clau per combatre l'augment de temperatures (10/ago/12)


  • Comparteix:

La calorada durarà fins aquest dimecres

La calorada durarà fins aquest dimecres

La direcció general de Protecció Civil (DGPC) manté activades les alertes del Pla especial d'emergències per incendis forestals (INFOCAT) i del protocol d'actuació per onada de calor (PROCICAT). El Vallès Occidental presenta probabilitats altes de registrar temperatures extremes així com un alt risc d'incendi. El consistori també manté activada la prealerta del pla municipal de Protecció Civil pel risc d'onada de calor i incendi forestal. El Centre d'Atenció Primària (CAP) Sant Cugat ha explicat a Cugat.cat que aquest dies el servei d'urgències ha atès alguns casos de patologies derivades de l'onada de calor que no han revestit gravetat.

L'avís per onada de calor, durarà fins aquest divendres, amb unes temperatures que a Sant Cugat seran de 35 graus de màxima i 24 de mínima.

La Generalitat manté activades l'alerta del Pla especial de Protecció Civil per onada de calor i el departament de Salut fa el mateix amb el Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la salut (POCS) en fase dos. La direcció general de Protecció Civil també manté activada l'alerta del Pla especial d'emergències per risc d'incendi forestal (INFOCAT) que continua fent el seguiment amb els ajuntaments sobre aquest episodi.

D'altra banda, el consistori també manté activada la prealerta del pla municipal de Protecció Civil pel risc d'onada de calor i incendi forestal. El dispositiu fa que Ajuntament i el Centre d'Atenció Primària (CAP) Sant Cugat treballin coordinats per contactar amb malalts crònics, gent gran i usuaris del servei de teleassistència dels quals tinguin constància per transmetre'ls les mesures de prevenció.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha afirmat a Cugat.cat que el grau de conscienciació a la ciutat en aquests capítols d'onada de calor és elevada.

Susanna Pellicer

En cas de trobar una persona afectada per cop de calor, cal posar-la a l'ombra i trucar al 112. La gent ja sap què passa amb l'onada de calor.


Policia Local, voluntaris de Protecció Civil i el Grup d'Intervenció de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) reforcen tasques preventives i de vigilància a la zona forestal del municipi, que constitueix el 40% del terme municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.