Els ventiladors i la piscina: alternativa santcugatenca a la calorada


Temes relacionats

Hidratar-se molt, clau per combatre l'augment de temperatures (10/ago/12)


  • Comparteix:

La calorada ha provocat un repunt en les vendes de ventiladors

La calorada ha provocat un repunt en les vendes de ventiladors

L'ús de les piscines municipals i la venda de ventiladors són la vàlvula d'escapament dels santcugatencs davant les altes temperatures d'aquests dies. Així ho han afirmat els responsables de les piscines municipals i els botiguers del petit electrodomèstic consultats per Cugat.cat. En el primer cas, l'onada de calor ha disparat l'ús de les piscines on l'afluència de gent ha augmentat en un 30%. D'altra banda, la pujada de venda de ventiladors s'ha acompanyat d'una baixada de compra d'aparells d'aire condicionat, a causa de la crisi.

Els comerciants d'electrodomèstics consultats per Cugat.cat declaren que hi ha hagut un augment significatiu de les vendes de ventiladors i una baixada d'aires condicionats. Des de Media Markt, s'apunta a la crisi econòmica com a responsable d'aquestes dades ja que la gent vol combatre la calor de la manera més econòmica.

Des de Milar Tobella afirmen que persones de tots els perfils compren aquest tipus de productes i que la pujada de vendes es deu, en part, a les ofertes i descomptes que han ofert les botigues. A la botiga del carrer de Santiago Rusiñol també declaren que la crisi econòmica no ha pogut frenar la pujada de vendes de ventiladors i que ha pesat més en els clients la calorada d'aquestes setmanes.

La segona vàlvula d'escapament és l'ús de les piscines municipals. El director de la piscina del Parc Central, Dani Casanovas, ha explicat a Cugat.cat que hi ha hagut un increment del 30% en el nombre de banyistes a les seves instal·lacions durant els dies d'extremes temperatures on la piscina va arribar als 230 banyistes quan normalment en tenen 180. El director de la piscina també ha declarat que tots els perfils de gent visiten les instal·lacions i el seu ús és lúdic.

Dani Casanovas

Aquest estiu hem tingut molta més afluència de gent gràcies a les altes temperatures. El volum d'usuaris ha pujat un 30% aquests dies.


Casanovas també ha remarcat que en aquest estiu s'estan aconseguint dades rècord, similars a les del 2009 o a les del 2010. En referència als abonaments, el director ha afirmat que el més utilitzat és l'individual ja que la piscina del Parc Central tancarà diumenge de la setmana que ve.

En la mateixa línia es troba la piscina municipal de La Floresta, on la seva socorrista, Noèlia Gallego, ha declarat a Cugat.cat que hi ha hagut un increment de visitants durant aquest estiu. Tot i això, Gallego ha remarcat que el nombre de banyistes ha estat més alt durant aquest mes, arribant així als 130 usuaris. La socorrista també ha assegurat que a la piscina de La Floresta hi van diferents perfils de persones, ja siguin joves, adults o gent gran, i alguns provenen de les rodalies de Sant Cugat, tot i que la majoria els resulten 'familiars'.

Noèlia Gallego

A l'agost hi ha hagut més afluència de gent que no pas al juliol. La gent que ve a nedar ens és familiar. Molts venen amb regularitat.


Pel que fa als abonaments, fonts d'aquesta piscina han remarcat que el més utilitzat és el de 10 banys. Aquest tipus no és personal i per tant s'usa freqüentment per venir amb amics o amb la família.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.