Els paradistes de Pere San confien que reuniran els avals per a la remodelació


Temes relacionats

Consistori i paradistes, junts per reactivar el Mercat Pere San (10/nov/11)


  • Comparteix:

El mercat de Pere San té més de 100 anys d'història. / Font: LocalPres

El mercat de Pere San té més de 100 anys d'història. / Font: LocalPres

L'Associació de Paradistes del Mercat de Pere San confia que a finals de setembre reunirà els avals necessaris per tirar endavant la remodelació de l'espai, pressupostada en 700.000 euros que finançarien els mateixos comerciants. El primer pas l'han donat els paradistes presentant-se com avaladors a l'espera que l'Ajuntament i la Generalitat es pronunciïn sobre la possibilitat d'avalar el projecte. No obstant això, l'entitat es mostra esperançada que l'any vinent puguin començar les obres, un cop el consistori convoqui el concurs públic per gestionar l'espai. La concessió per a l'explotació del mercat pels paradistes finalitza aquest 2012.



Ni l'Ajuntament ni la Generalitat. De moment cap de les dues administracions s'ha compromès a avalar la remodelació del Mercat de Pere San. El passat novembre, el regidor de Comerç, Josep Romero, va anunciar que l'Ajuntament estudiaria avalar el projecte i cercaria amb l'Associació de Paradistes del Mercat Pere San els avals necessaris, entre ells un procedent del govern.

El president de l'entitat de paradistes, Joan Serraboguñà, entén que la situació econòmica no posa les coses fàcils a les administracions. Tot i això, espera que a finals de setembre 'hi hagi bones notícies' i reuneixin tots els avals bancaris necessaris i així engegar la reforma, amb un cost de 700.000 euros. Per fer-ho possible, els paradistes han decidit personar-se com avaladors, cadascú en la seva part proporcional.

Joan Serraboguñà

En l'aval, tu compres per a 30 anys el teu dret de vendre allà per un valor de 30.000 euros. Sumes els avals de tots els paradistes, cadascú amb la seva aportació proporcional, i s'intenta reunir els avals necessaris.


Actualment, el Mercat de Pere San té 15 parades i dóna feina a una trentena de persones, tot i que també hi ha treballadors indirectes com els que treballen en la rebuda de mercaderies, missatgeria, neteja i escorxadors. Serraboguñà anima els santcugatencs que vulguin establir un negoci que apostin per tenir una parada al mercat centenari de Pere San.

Joan Serraboguñà

Reivindico que si algú es vol posar una botiga al mercat que aprofiti aquesta oportunitat de feina. Hi ha gent que ha vingut a informar-se pels preus.


El projecte de reforma proposa l'ampliació de l'estructura de les parades, la creació de cambres de refrigeració pròpia que substitueixin la cambra general que hi ha actualment, i una modernització de l'espai. Serraboguñà ha explicat que, a l'hora d'iniciar les obres, ubicarien totes les parades a la planta subterrània de peixateria per mantenir l'activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.