La compra de material escolar s'intensifica abans de l'augment de l'IVA


Temes relacionats

Les AMPA situen en 25 euros l'augment de la factura del material escolar per l'IVA (10/ago/12)


  • Comparteix:

La pujada de l'IVA es farà efectiva a partir del primer de setembre / Font: Livia.seber.com.br

La pujada de l'IVA es farà efectiva a partir del primer de setembre / Font: Livia.seber.com.br

La pujada de l'IVA en el material escolar del 4% al 21% que entrarà en vigor aquest dissabte ha suposat un increment de vendes per a les grans superfícies, segons la consulta feta per Cugat.cat. Espais com Abacus han tingut aquests dies un augment de beneficis d'entre un 10 i un 15% a diferència del petit comerç que considera que la competència dels supermercats ha torpedinat una oportunitat d'or per incrementar els ingressos.

El responsable de l'empresa de copisteria Arpali, Manel Lladós, ha declarat a Cugat.cat que hi ha hagut un increment entre el 10% i el 15% pel que fa a les vendes registrades de material escolar des de l'anunci de la pujada de l'IVA. Tot i així, Lladós ha destacat que la majoria de productes de papereria tenien l'IVA general del 18%.

Manel Lladós

No tots els articles tenen el 4% d'IVA. La major part ja té un 18% d'IVA.


D'altra banda, Lladós ha afegit que des de la copistaria Arpali no s'aplicarà el nou IVA al setembre, perquè els productes que es vendran durant aquell mes hauran estat comprats amb l'IVA antic. Des de la papereria s'afirma que a partir de l'octubre els preus ja incorporaran la nova taxa. Tot i així, el responsable de l'establiment ha afegit que pel que fa a la part de copistaria s'apujaran els preus, a part de l'augment de l'IVA del 18 al 21%, a causa de l'increment del preu del paper i de l'electricitat que gasta la maquinària.

L'encarregat de la papereria Lluís Fernández, Albert Faulín, ha assegurat que el seu establiment no ha viscut una pujada de vendes i ha assegurat que les grans superfícies han fet molt mal al petit comerç.

Albert Faulí

Els petits comerciants de papereries no estan notant aquesta pujada a causa de la presència de les grans superfícies.


A més, Faulín ha remarcat que el negoci de les papereries es va convertint progressivament en 'residual' tot i les ofertes que estan fent sobre el material.

Finalment, el cap d'establiments de la cooperativa Abacus, Paco Moraleda, ha afirmat que des de mitjans d'agost les vendes han pujat un 10%, quan la gent ja va començar la preparació del curs escolar.

Paco Moraleda

Des de mitjans d'agost estem notant un increment de vendes. Les llibretes són el producte que surt més mal parat de la pujada de l'IVA.


Alhora, Moraleda ha afirmat que els productes més utilitzats són els que pugen 17 punts percentuals, com per exemple les llibretes. A més, ABACUS ofereix packs d'oferta i ha promogut una campanya perquè la gent s'avanci a la compra del material escolar.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat que a partir del primer de setembre tot el material escolar experimentarà una pujada de l'IVA del 4 al 21%, a excepció dels llibres de text, mapes, partitures i quaderns de dibuix, que continuaran tributant el tipus superreduït del 4%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.