Des d'aquest dissabte els busos urbans ja funcionen amb el nou horari escurçat


  • Comparteix:

L'ús del transport públic a la ciutat ha caigut un 6% des del gener

L'ús del transport públic a la ciutat ha caigut un 6% des del gener

El servei d'autobusos urbans comença, des d'aquest dissabte, a dos quarts de set del matí i acaba a les deu de la nit de dilluns a divendres. Aquesta és una de les mesures que ha pres l'Ajuntament per evitar la generació de dèficit i per ajustar el cost del servei a la demanda existent que també comporta l'eliminació de la L6 i la reducció de les freqüències els diumenges i festius.

Segons dades de l'Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU), entitat a la qual pertany Sant Cugat, l'ús del transport urbà a la ciutat ha caigut un 6% en el que portem d'any. Això fa, segons els responsables de Mobilitat, que l'oferta s'hagi d'adaptar a la situació actual.

Les mesures anunciades comporten la reducció de l'horari de funcionament del servei. En lloc de començar a circular a les sis del matí com fins ara, els combois començaran el recorregut a dos quarts de set del matí. De la mateixa manera, a les deu de la nit finalitzarà la circulació d'autobusos, una hora abans de l'horari actual.

Una altra mesura afectarà els diumenges i els festius. La L2 i la L8 perdran l'expedició de les vuit del matí i la L1, la L2 i la L8 la de les deu de la nit. Pel que fa a la L4, el servei es veurà interromput entre les sortides de dos quarts d'una del migdia i dos quarts de cinc de la tarda, ambdues incloses. La nova L11, que s'inaugura aquest dilluns, connectarà Mira-Sol amb els CAP de Valldoreix i Turó de Can Mates, passant per l'institut Leonardo Da Vinci però no circularà els diumenges. En tot cas, aquestes reduccions del servei mai no suposaran una reducció del 50% del servei, segons fonts de l'Ajuntament.

La tercera mesura és la supressió de la L6 que uneix el Sant Cugat Trade Center amb Can Sant Joan. Per compensar aquesta mesura es mantenen converses amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) perquè la línia d'autobús d'aquesta companyia que uneix l'estació de Sant Joan amb diversos punts del polígon s'allargui i pugui connectar amb el Trade Center.

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha explicat en declaracions d'arxiu que aquestes mesures responen a la necessitat d'ajustar el servei a la demanda per evitar la generació de dèficit. Puigneró ha qualificat aquestes mesures com un acte de responsabilitat.

Jordi Puigneró

Tots coneixem quina és la situació econòmica. Per tant ajustar el transport públic a l'ús que se'n fa és un acte de responsabilitat.


D'altra banda, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha anunciat l'increment de cinc euros l'any el preu públic del transport escolar que correspon al nou IVA que gravarà el transport. El preu del servei d'aquest curs serà de 270 euros per any i nen. Les línies de l'escola La Floresta, Ferran i Clua i Catalunya continuaran funcionant, com també ho farà el servei de bus de l'institut Leonardo Da Vinci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.