La nova programació de Cugat.cat reforça l'aposta per continguts de proximitat


  • Comparteix:

Cugat.cat inicia dimecres una nova temporada refermant l'aposta per la informació, l'entreteniment i la música locals. La nova programació de la ràdio (91.5 FM) inclou 37 programes i un centenar d'hores de producció pròpia a la setmana. La web del grup de comunicació públic, líder en informació local en català, continuarà oferint tota l'actualitat de la ciutat tots els dies de l'any des d'una perspectiva multimèdia.

Aquest divendres s'ha presentat en societat la nova graella de Cugat.cat en un acte al Claustre del Monestir. El director del mitjà municipal, Miquel Herrada, ha destacat la participació a la programació de la ciutadania, les entitats i institucions locals, així com el talent i la qualitat de la proposta de cara el nou curs.

Miquel Herrada

Renovem l'aposta per la informació i el servei públic i demostrem que estem oberts a la ciutadania, entitats i institucions.


La regidora de Comunicació, Joana Barbany, ha estat present a la presentació i ha posat en valor aquesta voluntat de col·laboració amb altres agents socials com una de les maneres de tirar endavant projectes comunicatius en temps difícils.

Joana Barbany

En aquests moments cal aprofitar el talent i el coneixement i establir col·laboracions per poder fer més amb els mateixos recursos.


Informació
El seguiment de l'actualitat segueix sent un dels eixos principals de Cugat.cat, tant des de la web, on es recolliran totes les notícies i articles d'opinió, com des de l'emissora. Des del 91.5 FM, s'oferiran les notícies més importants del dia des de les sis del matí, de dilluns a diumenge, a l''Informatiu Matí'. De dilluns a divendres, de vuit a deu del matí, arriba el 'Primera Plana', que repassarà tota l'actualitat local i oferirà la tertúlia 'El Gall del Monestir'. A les dues del migdia, arribarà una de les novetats de la temporada, l''Infolocal', que en un quart d'hora actualitzarà els continguts informatius i d'esports. A més, a totes les hores en punt, hi haurà els butlletins informatius de Cugat.cat.

El cap de continguts, Josep Gimeno, assegura que a nivell informatiu les intencions són mantenir la línia actual d'informar de tot el que succeeix al municipi i recollir totes les opinions santcugatenques.

Josep Gimeno

L'objectiu és informar de tot el que passa a la ciutat i recollir totes les opinions. I, sobretot, fer-ho a través dels diferents canals de Cugat.cat.


Esports
La redacció d'Esports seguirà fil per randa tots els resultats i novetats dels equips i esportistes de la ciutat al seu apart web de Cugat.cat. El plat fort arribarà els caps de setmana amb el programa 'Esport en Marxa', els diumenges, de vuit a nou del vespre, i amb els vídeos dels partits dels conjunts locals. Les notícies esportives també tindran el seu espai als butlletins i als informatius.

L'editor d'Esports, Joan Garcia, ha explicat que l'aposta d'enguany passa per potenciar l'ús de les xarxes socials i seguir de ben a prop tots els esportistes i clubs de la ciutat.

Joan Garcia

Apostem per les xarxes socials i, sobretot, pel programa 'Esport en Marxa' de cada diumenge. Volem estar al costat dels nostres esportistes.


L'humor torna aquesta temporada de la mà d''El Guirigall', que s'emetrà els divendres, d'una a dues del migdia i de vuit a nou del vespre en reemissió. Castellers de Sant Cugat també continua amb el programa d'actualitat castellera 'Tanquem Pinya', els dilluns de vuit a nou del vespre i els dimarts, d'una a dues, en reemissió.

Un dels responsables d''El Guirigall' Martí González assegura que la voluntat de l'equip és passar una bona estona fent ràdio.

Martí González

Aquest any esperem passar-ho bé nosaltres. Si, a més, algú ens escolta serà molt millor.


Musicals
La programació de Cugat.cat es reforça per oferir música de qualitat amb molta presència de grups locals. Jazz, grunge, heavy, blues, reggae, bandes sonores i cançons de musicals tindran programes especialitzats al llarg de la setmana, amb la tria de d'especialistes en aquests estils. Continua a Cugat.cat el 'Roda d'Amics', on Joan Fàbregas i Joan Vallvé portaran els matins de diumenge les sardanes, la sarsuela i la música catalana a totes les llars. L'actualitat dels conjunts musicals de la ciutat tindrà el seu espai al 'Ritme Santcugatenc', que s'emetrà els dijous, d'una a dues, amb reemissió el mateix dia a les set.

La responsable de Musicals, Jéssica Sotodosos, destaca els programes dedicats a la música cubana i al 'grunge' com les gran novetats de l'any.

Jéssica Sotodosos

Tindrem el 'Cubaníssim' amb Pere Pahisa i un altre dedicat al 'grunge'. A més, continua el magazín musical.


Entreteniment i divulgació
Els magazins tenen un rol destacat a la temporada de Cugat.cat. El 'Sant Cugat a fons' tornarà a omplir de continguts del dia a dia de la ciutat, de dilluns a divendres, de deu del matí a una del migdia, amb espais que donaran veu a les entitats i col·lectius de la ciutat. Una de les principals novetats de la temporada arriba a les tardes d'entre setmana. Es tracta del magazín 'La tarda', produït per Cugat.cat per a les emissores de La Xarxa de tot el país, que aproparà seccions on es tracten temes d'actualitat i d'altres on es donen a conèixer grups de música, herois locals i diversos municipis catalans.

El copresentador del magazín matinal Sergi Alemany avança que l'espai mantindrà la fórmula actual mantenit la proposta que combina informació, entrevistes i entreteniment.

Sergi Alemany

Tindrem nous espais i nous col·laboradors. Mantenim horari i la intenció és continuar la línia d'entrevistes, informació i entreteniment.


De la seva banda, la presentadora de 'La Tarda', Marina Romero, ha explicat que aquest espai vol explicar històries properes de la mà dels mateixos protagonistes.

Marina Romero

És un programa que es fa a Cugat.cat però arriba a tot el territori. Volem explicar històries que ens toquen de prop de veu dels seus protagonistes.


Cugat.cat incorpora a la graella espais de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya amb els programes 'Res com el Vallès', els dissabtes de dues a tres de la tarda, i 'L'Internauta', els dissabtes de dotze a una del migdia. També es recullen les ofertes musicals 'A cau d'orella', 'Cocodril club' i 'Picant música'.

Tots els programes de ràdio es podran escoltar en directe al 91.5 FM i per Internet, a Cugat.cat, des d'on també es podran descarregar en format podcast.

Cugat.cat també continuarà oferint totes les informacions i continguts a través de les xarxes socials Twitter i Facebook.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.