Sant Cugat viu un estiu amb menys robatoris, però amb repunt al nucli urbà


Temes relacionats

Pep Molist: 'Necessitem més policia al barri de Volpelleres' ( 8/ago/12)

Els veïns de Volpelleres volen més policia per combatre els robatoris ( 7/ago/12)


  • Comparteix:

Els cossos de seguretat i voluntaris, en roda de premsa

Els cossos de seguretat i voluntaris, en roda de premsa

Sant Cugat ha registrat al juliol i l'agost una baixada del 19'3% dels robatoris amb força respecte a les dades de l'any passat. Segons els Mossos d'Esquadra, l'estiu ha tingut 121 robatoris d'aquest tipus amb disminució als districtes i un repunt al nucli urbà. Amb relació al capítol d'incendis i l'onada de calor, al municipi van declarar-se dos focs de poc abast i van fer-se 743 trucades als usuaris de la teleassistència. Aquest agost, els voluntaris de Protecció Civil i l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) han fet prop de 1.000 hores addicionals de feina per atendre els diferents serveis.

En el balanç de seguretat ciutadana d'aquest estiu, l'Ajuntament i Mossos han subratllat el 'manteniment' de l'índex de robatoris amb força respecte l'any passat. Concretament, aquests delictes han baixat un 19'3% respecte el 2011 amb un total de 121 robatoris, 68 al juliol i 53 a l'agost.

El cap de Mossos, Jordi Hosta, ha subratllat que la baixada d'aquests delictes als districtes i Valldoreix s'ha acompanyat d'un repunt de robatoris al nucli urbà. Hosta ha explicat que la ciutat està experimentant, tot i que lent, un descens dels robatoris amb força a l'estiu en els últims anys.

Jordi Hosta

No és que s'hagin produït més robatoris al nucli respecte l'any passat, sinó que la tendència s'ha traslladat cap aquí.


Uns dels casos d'aquest estiu van ser dos robatoris a habitatges de Volpelleres, que van posar en alerta a l'associació veïnal del barri, que va demandar 'més presència policial a la zona'. Sobre aquesta petició veïnal, el tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, ha assegurat que Volpelleres és 'un barri on es destinen molt recursos', tot i remarcar que els cossos de seguretat són finits i han de cobrir tot el terme municipal.

Jordi Puigneró

La tasca de seguretat no és senzilla. Una cosa és la percepció i una altra són les dades que tinguin els experts policials.


En el capítol d'incendis, la ciutat ha registrat dos focs de poc abast al costat de l'avinguda de la Generalitat i, per segona vegada, al Cros de Volpelleres. Amb relació a l'onada de calor, el dispositiu de seguretat engegat per l'Ajuntament ha comptabilitzat 743 trucades als usuaris del servei de teleassistència i cap incidència important.

A banda de Mossos i Policia Local, les emergències d'aquest estiu han comptat amb la tasca de Protecció Civil i ADF. Els seus voluntaris, només a l'agost, han fet prop de 984 hores extres per atendre els diferents serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.