La Comissió de la Dignitat lamenta el no retorn de tots els papers de Salamanca


  • Comparteix:

L'entitat reclama el retorn dels papers de Salamanca a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat / Font: Omnium.cat

L'entitat reclama el retorn dels papers de Salamanca a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat / Font: Omnium.cat

La Comissió de la Dignitat, que demana el retorn dels papers de Salamanca a l'Arxiu Nacional de Catalunya amb seu a Sant Cugat, s'ha adherit a la manifestació de l'Onze de Setembre convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). L'organisme ha exposat que els motius de la seva assistència són la defensa dels drets nacionals, cívics i democràtics del poble català. La comissió ha remarcat que, només amb la independència, Catalunya tindrà accés al seu patrimoni cultural.

La Comissió de la Dignitat ha assegurat la seva assistència a la manifestació de l'Onze de Setembre per reclamar el dret a la plena sobirania amb la construcció d'un estat propi.

Concretament, la comissió ha remarcat que amb una Catalunya independent es tindria lliure accés al seu patrimoni cultural, com ara amb els papers de Salamanca. L'òrgan ha lamentat que ja fa més de set anys que es va aprovar la llei de retorn i encara no s'han tornat tots els papers.

A més, l'organisme ha fet una crida a la ciutadania perquè participi a la manifestació 'com a acte cívic en el camí per recuperar la plena sobirania'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.