Ensenyament veu necessari el trasllat definitu de l'institut Leonardo da Vinci


Temes relacionats

Tècnics del departament d'Ensenyament inspeccionaran l'institut Leonardo da Vinci (17/mai/12)

La direcció del Leonardo da Vinci creu que el trasllat del centre solucionaria els problemes de mobilitat ( 8/mar/12)

El govern local veu en el trasllat del Leonardo da Vinci la solució a l'accessibilitat al centre ( 4/mar/12)

ERC demanarà al govern que reprengui el trasllat de l'institut Leonardo da Vinci (28/feb/12)

ICV-EUiA reclamarà a la Generalitat que els pressupostos de 2012 incloguin quatre projectes santcugatencs (18/gen/12)

La inversió de la Generalitat a Sant Cugat baixa un 42% l'any vinent (21/des/11)

ICV-EUiA lamenta que el Leonardo da Vinci no s'inclogui als pressupostos de 2011 de la Generalitat ( 9/jun/11)


  • Comparteix:

Roda de premsa de la presentació del nou curs escolar a Sabadell

Roda de premsa de la presentació del nou curs escolar a Sabadell

Els Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental veuen necessari el trasllat definitiu de l'institut Leonardo da Vinci a uns nous terrenys al barri de Volpelleres per tirar endavant el projecte d'ampliació de cicles formatius pensat per aquest centre. Durant la roda de premsa de presentació del nou curs 2012-2013, els responsables d'aquesta àrea a la comarca han explicat que tot i ser una petició compartida entre l'AMPA, la direcció i l'Ajuntament, no es pot assegurar que el projecte estigui pressupostat als comptes de la Generalitat per al 2013.

La directora adjunta dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Empar Garcia, ha explicat que la necessitat hi és.

Empar Garcia

La necessitat hi és perquè tenim una projecció d'ampliació de cicles formatius, però no sabem si anirà als pressupostos del 2013.


La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat a Cugat.cat que el trasllat de l'institut és 'una prioritat' per a la Generalitat, després d'una reunió mantinguda al juliol amb la consellera Irene Rigau. Tot i no fer esment a un calendari, Salat confia que el trasllat es pugui fer efectiu en un futur per donar resposta a les necessitats del Leonardo i les noves demandes de matriculacions.

Esther Salat

Ara podem dir que el Leonardo continua sent una de les prioritats de construcció de nou centre a Catalunya. I això ens ha de fer optimistes.


Enguany, l'institut santcugatenc acollirà un grup del Curs d'Accés a Grau Superior, estudis previs que s'han de fer per optar a estudiar un Grau Superior sense tenir superats els d'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Aquest anunci s'ha fet en el marc de la presentació del nou curs escolar que començarà dimecres de la setmana vinent amb menys mestres a les aules i amb un increment d'un 1,52% d'hores lectives, fet que representarà que al conjunt del Vallès cada mestre hagi de fer una hora de classe més.

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, ha destacat l'esforç que fan per donar resposta a les necessitats dels centres.

Lluís Baulenas

Aquí al Vallès no estem complint l'estricta llei. Hem hagut de posar més de 600 substituts per donar resposta a les necessitats dels centres.


Amb relació a les ràtios, els grups de P3 tindran entre 26 i 27 alumnes i la secundària acollirà 34 alumnes per aula, segons dades dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.