Els Gausacs porten a Rubí el preludi d'una temporada marcada pels castells de 8


  • Comparteix:

Els Gausacs van portar la torre de 8 per Festa Major

Els Gausacs van portar la torre de 8 per Festa Major

Els Castellers de Sant Cugat han portat a la seva actuació a Rubí, celebrada aquest diumenge, algunes de les construccions més elaborades de la gamma de 7, com són la torre de 7 i el 5 de 7. Aquests castells suposen per als camises verdes la represa de temporada, després del parèntesi estival, més forta de la seva història. La colla local ha posat aquest diumenge les bases de futures actuacions, on intentaran descarregar construccions d'alt nivell de la gamma de 8.

Els Gausacs han tornat a plaça amb força després de vacances. Rubí ha estat l'escenari d'un inici contundent dels camises verdes, que han descarregat la torre de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7. El fet de portar a plaça aquestes construccions serveix, segons el cap de colla Toni Castanyer, per consolidar aspectes tècnics de castells de nivell superior.

Toni Castanyer

La torre de 7 ajuda a fixar la torre de 8 i el 5 de 7 ajuda a treballar el 3 de 7.


Una de les actuacions a les quals s'enfrontaran els Gausacs properament és la de la Festa Major de Valldoreix, on intentaran portar la torre de 8 amb folre, una construcció que ja van portar a la Festa Major de Sant Cugat. Les construccions de 8 també protagonitzaran l'actuació de la colla al 24è Concurs de Castells de Tarragona, una de les cites més importants del món casteller. Després d'estrenar-se a la plaça tarragonina el 2000 com a colla convidada, els Castellers de Sant Cugat tornaran a participar en el concurs i ho faran amb el seu millor repertori. Es tracta del 3 de 8, 4 de 8 i la torre de 8 amb folre, unes construccions que continuen reforçant als assajos.

Toni Castanyer

Estem esperançats amb la torre de 8. El 3 de 8 té cada assaig millor mida i és més ferm.


Els Gausacs han pogut conèixer aquest dissabte l'ordre d'actuació al concurs, que es determina per sorteig i té en compte l'alçada dels castells que han pogut assolir les colles participants i la complexitat tècnica de les construccions. El 24è Concurs de Castells de Tarragona tindrà lloc el primer cap de setmana d'octubre.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.