Serveis mínims del 66% de Renfe a la vaga d'aquest dilluns


  • Comparteix:

Estació de Renfe a la ciutat, que es veurà afectada per la vaga d'aquest dilluns

Estació de Renfe a la ciutat, que es veurà afectada per la vaga d'aquest dilluns

Els mitjans de transport de l'àrea metropolitana de Barcelona fan vaga aquest dilluns per protestar per la rebaixa del sou dels treballadors i contra els plans del govern espanyol de dividir Renfe en quatre companyies i liberalitzar el transport de passatgers. Rodalies, amb parada a Sant Cugat, ha fixat ja serveis mínims de dos de cada tres trens en hora punta. De la seva banda, FGC assegura que la vaga no tindrà afectació al servei perquè, en el seu cas, s'ha sumat a l'aturada un sindicat minoritari. Malgrat això, la Generalitat ha dictat uns serveis mínims per a FGC del 50%.

Rodalies, Transports Metropolitans de Barcelona i Ferrocarril Metropolità de Barcelona fan vaga aquest dilluns per protestar contra la rebaixa dels sous dels treballadors de la companyia i contra la liberalització del sector ferroviari, en el cas de Rodalies.

A Rodalies circularan dos terços dels combois en hores punta, entre les sis i les nou del matí, i entre les cinc i dos quarts de nou del vespre; mentre que la resta del dia estarà disponible un terç del servei habitual.

Amb relació a FGC, la companyia s'ha desmarcat de la vaga i ha dit que l'aturada no tindrà gairebé afectació en el seu servei argumentant que un sindicat minoritari ha estat l'únic que s'ha sumat a la convocatòria. En el cas de FGC, la Generalitat ha dictat uns serveis mínims del 50%.

Amb tot, els sindicats han protestat per aquests serveis mínims que consideren 'abusius', uns horaris decretats pel Ministeri espanyol de Foment i el departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.