Òmnium i Càritas reben la Medalla d'Honor del Parlament


  • Comparteix:

La seu de Càritas Sant Cugat és a la Casa Abacial

La seu de Càritas Sant Cugat és a la Casa Abacial

Òmnium Cultural i Càritas Catalunya, associacions amb delegacions a Sant Cugat, han rebut aquest dilluns la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya en la categoria d'or. El lliurament pretén vincular la catalanitat, la llengua i la cultura amb l'ànima social del país, i ha inaugurat els actes institucionals en commemoració de l'Onze de Setembre.

La distinció a Òmnium Cultural ha estat motivada per la seva defensa de la cultura, llengua i valors catalans al llarg dels seus 50 anys d'existència.

La presidenta d'Òmnium Cultural Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, ha definit aquest reconeixement com la màxima distinció que podrien rebre. Caballé espera un augment d'associats a l'entitat després d'aquest premi, un increment semblant al registrat després d'organitzar la manifestació del 10 de juliol de fa dos anys.

Maria Rosa Caballé

La manifestació del 10 de juliol de fa dos anys va ser un punt d'inflexió, la gent es va adonar que Òmnium era una entitat jove i va augmentar el nombre de socis.


La medalla a Càritas s'atorga en reconeixement a l'òrgan que, des de 1992, coordina l'actuació de totes les Càritas diocesanes catalanes que impulsen la justícia social des dels anys quaranta del segle passat.

La medalla d'or a Càritas va ser atorgada per unanimitat pels membres de CiU, PSC i PP, però en la votació al premi per a Òmnium Cultural, el PP es va abstenir. Els populars afirmen que l'associació ha derivat d'una entitat que defensa la cultura i la llengua catalanes a una plataforma destinada únicament a reivindicar els drets nacionals i la independència de Catalunya.

El guardó de la Medalla d'Honor va ser creat el 2000 i des de llavors l'han rebut personalitats com Miquel Batllori, Ernest Lluch i Pep Guardiola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.