Homenatge a tots els represaliats de l''Operació Garzón'


Temes relacionats

El jutge Baltasar Garzón (14/feb/12)


  • Comparteix:

El documental s'ha projectat en el marc de la Festa de la Unitat Popular

El documental s'ha projectat en el marc de la Festa de la Unitat Popular

El santcugatenc i membre de l'Associació Memòria contra la Tortura, Ramón Piqué, assegura que actualment encara hi ha persecusió i assetjament contra aquells que reivindiquen els drets lingüístics i ha posat com a exemple Mallorca i el País Valencià. Ho ha fet en el marc de la projecció del documental 'Operació Garzón' acompanyat del santcugatenc Eduard Pomar, que també va ser torturat en aquesta operació policíaca. L'escriptora Isabel-Clara Simó ha presentat l'acte organitzat per la CUP i ha reconegut que, actualment, Catalunya està liderant un procés cap a la independència en què està recuperant la seva dignitat.

La CUP, la Guitza, Endavant-Osan i Arran han volgut retre un especial homenatge als santcugatencs detinguts en aquesta operació, Eduard Pomar i Ramón Piqué, i també al santquirzetenc Joan Rocamora. Ho ha fet amb la projecció del documental 'Operació Garzón', al teatre La Unió, en el marc de la Festa per la Unitat Popular.

Ramón Piqué, que és membre de l'Associació Memòria contra la Tortura, ha recordat les tortures viscudes durant els cinc dies que van estar a presó i ha lamentat el llarg procés judicial per aconseguir una sentència favorable a les denúncies presentades contra l'Estat espanyol. Piqué ha subratllat, també, que actualment continuen existint altres maneres de repressió, com ara la persecusió o l'assetjament per reivindicar els drets lingüístics a Mallorca i el País Valencià.

Ramón Piqué

A la nació catalana hi ha llocs que per reivindicar els drets lingüístics és perseguida o assetjada. Com més siguem més difícil posarem al poder aquesta manera de gestionar la dissidència.


L'escriptora i periodista, Isabel-Clara Simó ha estat l'encarregada de presentar l'acte i ha reconegut que encara avui recorda els fets amb ràbia. També ha analitzat l'actualitat catalana actual, marcada per la manifestació històrica de la Diada, i ha subratllat que la independència de Catalunya és un procés que durarà entre dos i cinc anys i que no serà fàcil. Serà, ha dit, com un procés de divorci amb l'Estat espanyol.

Isabel Clara-Simó

És un procés que pot durar entre dos i cinc anys. És complicat i molt amarg. Hi haurà moltes incomprensions i moltes enrabiades.


Simó ha assegurat, també, que el país viu un moment històric en què s'està 'recuperant la seva dignitat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.