La fiscalia nega que el judici contra Morín es basi en processos 'il·lícits'


  • Comparteix:

Moment del judici al doctor santcugatenc Carlos Morín / Font: ACN

Moment del judici al doctor santcugatenc Carlos Morín / Font: ACN

El judici dels presumptes avortaments il·legals a les clíniques del doctor santcugatenc Carlos Morín ha començat aquest divendres amb la petició de la defensa d'anul·lar el judici per l'ús de càmera oculta i trucades punxades. Als metges implicats se'ls acusa de practicar un centenar d'avortaments fora de termini i per causes no previstes a la llei amb penes que arriben fins els 300 anys de presó.

Les defenses de Morín i els altres metges han demanat anul·lar tot el procés judicial per l'ús de càmera oculta que van fer uns reporters danesos i les posteriors trucades telefòniques punxades que van desembocar en l'obertura del procés judicial.

L'advocat de Morín, Miguel Capuz, ha al·legat que el centenar d'avortaments il·legals practicats 'no són punibles' ja que quan es van produir els fets, el 2007, no existia cap llei que ho concretés, a diferència de la nova llei de l'avortament que es va aprovar el 2010. Capuz també ha assenyalat alguns errors processals de la instrucció del cas, com la reobertura del procediment sense notificar-ho en una sentència.

La fiscal ha assegurat que la investigació no va començar amb l'emissió del reportatge de la televisió pública danesa feta amb càmera oculta i que les escoltes telefòniques van ser justificades i controlades per la jutgessa d'instrucció, tot i que era la policia qui destacava els fragments més rellevants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.