Morín diu que l'Institut Català de la Salut estava assabentat dels avortaments


Temes relacionats

L'Audiència rebutja la petició de la defensa de Morín i continua el judici (18/set/12)

El judici dels avortament il·legals comença amb el doctor Morín com a principal acusat (14/set/12)


  • Comparteix:

Carlos Morín, aquest dimarts, durant el judici. /Font: ACN

Carlos Morín, aquest dimarts, durant el judici. /Font: ACN

El doctor santcugatenc Carlos Morín, que s'enfronta a més de 300 anys de presó per practicar presumptament avortaments il·legals, ha assegurat aquest dimarts que totes les interrupcions voluntàries de l'embaràs es comunicaven a l'Institut Català de la Salut (ICS) com era preceptiu. En sortir de l'Audiència de Barcelona, Morín ha reiterat la seva innocència. Assegura que no se li ha respectat la presumpció d'innocència i que se li ha fet un judici moral perquè ell sobresortia per damunt de la resta de metges.

Responent només preguntes del seu advocat, Morín ha afirmat que la seva actuació va ser sempre legal. Morín ha explicat que ell mai no realitzava sol els avortaments, sinó que sempre hi havia almenys un ginecòleg i un anestesista. Tampoc no feia les ecografies, suposadament manipulades per amagar la il·legalitat, perquè no li agrada, ni els tests psicològics que teòricament justificaven la interrupció voluntària de l'embaràs.

El doctor santcugatenc també ha explicat que totes les interrupcions voluntàries de l'embaràs (IVE) es comunicaven pertinentment a l'ICS.

Carlos Morín

Totes les IVE es declaraven a l'Institut Català de la Salut i es donava una documentació completa tant de les dades estadístiques com d'altres informacions pròpies de la sanitat.


Preguntat pel triturador que suposadament hi havia en una de les clíniques, el doctor imputat ha explicat que en els seus viatges de formació als Estats Units va veure com utilitzaven trituradors per esmicolar pollastres i poder fer pràctiques de cirurgia. Tot i així, ha reiterat que totes les restes biològiques es llençaven en contenidors preparats per això.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.