Grifols dóna un pas endavant en el diagnòstic precoç de l'Alzheimer


Temes relacionats

Araclon Biotech, de Grifols, avança en la detecció de l'Alzheimer (17/jul/12)


  • Comparteix:

Encara no hi ha cura per aquesta malaltia neurodegenerativa. / Font: Lapatilla.com

Encara no hi ha cura per aquesta malaltia neurodegenerativa. / Font: Lapatilla.com

La farmacèutica Grifols, amb seu a Sant Cugat, encetarà al primer trimestre de 2013 els assajos per fabricar una vacuna contra l'Alzheimer que detecti la patologia en una etapa molt inicial. El departament de recerca de Grifols en la lluita contra l'Alzheimer es complementa amb una altra línia d'actuació que tracta la malaltia neurodegenerativa a través d'hemoderivats de la sang, una de les especialitats de la companyia.

Detectar la malaltia en una fase molt incipient és 'clau' per actuar de manera eficaç contra aquesta patologia degenerativa. Per actuar contra aquesta fase avançada de la malaltia, Grifols treballa en la recerca d'hemoderivats i amb l'extracció de diferents proteïnes que formen part del plasma sanguini.

La doctora de la Fundació ACE i de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Mercè Boada, ha explicat que la recerca d'una vacuna contra l'Alzheimer té l'objectiu de detectar en una fase molt precoç la malaltia.

Mercè Boada

En aquesta malaltia hi ha gens que ens protegeixen i uns altres provoquen la malaltia. Així podrem estudiar perquè el mateix tractament funciona amb un pacient i amb un altre no.


En la segona línia d'actuació el protagonisme el té l'empresa Araclon Biotech, que està treballant en la detecció precoç de la malaltia.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.