Viladecans segueix l'exemple santcugatenc en ciutats intel·ligents


Temes relacionats

El projecte SmartCity s'estrena en l'àmbit de la seguretat amb un pas de vianants intel·ligent (27/mar/12)

Sant Cugat explicarà la seva experiència amb l''Smart City' a Viladecans (22/mar/12)


  • Comparteix:

Ruiz i Conesa amb els tinents d'alcaldes de Tecnologia i Innovació de Sant Cugat i Viladecans. / Font: Localpres

Ruiz i Conesa amb els tinents d'alcaldes de Tecnologia i Innovació de Sant Cugat i Viladecans. / Font: Localpres

Sant Cugat i Viladecans tiraran endavant una estratègia conjunta per compartir experiències i sumar sinergies en els seus respectius projectes de ciutat intel·ligent. Això han acordat les dues ciutats després de la trobada que l'alcaldessa, Mercè Conesa, i l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han mantingut aquest dimecres per compartir experiències sobre el desenvolupament de l''Smart City'.

Viladecans, seguint l'exemple de Sant Cugat, ha posat en marxa diversos sistemes de ciutat intel·ligent com Node Vitec, centre des d'on es centralitza la gestió de la xarxa de fibra òptica de la ciutat. Per aquest motiu, l'alcaldessa ha visitat el municipi i s'ha mostrat satisfeta de tenir un nou referent en l'àmbit de les 'Smart City' i conèixer experiències de ciutats properes. Conesa també ha destacat que la ciutat intel·ligent de Viladecans és una possibilitat per establir sinergies.

Mercè Conesa

Viladecans és un nou referent per a nosaltres i representa la possibilitat de sumar forces


Per la seva banda, l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha dit que és important per al municipi que una ciutat pionera com Sant Cugat, amb el seu carrer intel·ligent, s'interessi per instal·lacions viladecanenques.

Carles Ruiz

Sant Cugat és la ciutat més innovadora en la matèria, per això ens interessa l'intercanvi d'idees


Sant Cugat va ser la primera ciutat en inaugurar un projecte de carrer intel·ligent al carrer de Cèsar Martinell. De moment, ja s'ha començat la instal·lació de l'enllumenat que permetrà un estalvi de la factura econòmica i mediambiental dels ciutadans del 30%.

Les infraestructures de telecomunicacions de Viladecans s'agrupen sota la marca 'W!ladecans' i es tracta d'una xarxa de fibra òptica pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.