Càritas donarà més pes a la formació dels seus usuaris de cara el nou curs


Temes relacionats

Òmnium i Càritas reben la Medalla d'Honor del Parlament (10/set/12)

La demanda de Càritas augmenta a causa del retard en el pagament del PIRMI (16/jul/12)

Càritas rebrà 60.540 euros per ajudar persones amb dificultats ( 3/jul/12)


  • Comparteix:

Càritas posarà especial atenció en la formació de les persones

Càritas posarà especial atenció en la formació de les persones

Càritas de Sant Cugat arrenca el curs amb la vista posada en la formació professional de les persones aturades de llarga durada. L'entitat vol fer front a les dificultats per accedir al mercat laboral dels col·lectius més desfavorits i ampliarà l'oferta formativa que ara es redueix al servei domèstic i als immigrants en situació irregular. Càritas assegura que el nombre de persones a les quals atén s'ha estabilitzat però que la situació d'aquestes ha empitjorat.

La construcció ha estat el sector econòmic on la crisi ha tingut un impacte més important expulsant del mercat laboral un important gruix de treballadors amb poca qualificació o amb una formació que ara no troba ofertes laborals. Davant aquest panorama, la responsable de Càritas a la ciutat, Amèlia de Juan, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que l'entitat obrirà aquest curs a les persones autòctones els tallers formatius de servei domèstic. A més, posarà en marxa matèries formatives en manteniment d'habitatges, jardineria, piscines i similars.

Amèlia de Juan

Oferirem eines a les persones sense formació perquè tinguin més opcions per trobar feina. També farem un acompanyament en el procés de cerca.


De cara l'any vinent, Càritas també posarà en marxa un nou projecte anomenat 'Arrela't' dirigit a persones sense documentació. Serà un espai d'acollida i acompanyament a aquest col·lectiu que ara té més difícil accedir a una ocupació per evitar que caiguin en l'exclusió social.

L'activitat de Càritas serveix com a baròmetre del moment econòmic i social que travessa la ciutat. En aquest sentit, De Juan assenyala que amb relació al nombre de persones ateses s'ha arribat a una estabilitat però que la preocupació de l'entitat és la situació de les famílies ateses que continua empitjorant.

Amèlia de Juan

La nostra preocupació és la gravetat de la situació. És difícil de quantificar, però veiem que la situació dels nostres usuaris continua empitjorant.


La responsable de l'entitat també destaca la resposta dels santcugatencs. En aquest sentit s'ha mostrat agraïda a la ciutat tant per la continuïtat del suport a través de les aportacions econòmiques com també per l'increment de persones que s'han dirigit a Càritas per oferir-se com a voluntaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.