Carlos Busquets continuarà lluitant contra les retallades en salut i dependència


Temes relacionats

Carlos Busquets ha deixat de menjar com a protesta (17/set/12)

Un santcugatenc inicia una vaga de fam per reivindicar els drets dels dependents (17/set/12)

Vaga de fam per reivindicar el drets de les persones dependents i els cuidadors (13/set/12)


  • Comparteix:

Busquets dilluns passat

Busquets dilluns passat

Carlos Busquets, el santcugatenc en vaga de fam en contra de les retallades en sanitat i a la Llei de Dependència, abandona la protesta per motius de salut. Busquets va començar el dejuni dilluns passat al Centre d'Atenció Primària (CAP) de l'Ametlla de Mar, ciutat on resideix, però l'ha abandonat quatre dies més tard per prescripció mèdica. Tot i això, Busquets es mostra satisfet del ressò de la seva acció i assegura que continuarà la seva lluita per altres mitjans.

Busquets, que també és president de l'Associació Sense Barreres de l'Ametlla de Mar, reivindica el dret dels cuidadors de persones dependents i vol demostrar el seu rebuig davant les retallades a la llei de la dependència que ha dut a terme el govern espanyol. Els metges que seguien la seva lluita van recomanar-li dijous passat que abandonés la vaga de fam ja que la seva salut corria perill.

Busquets ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que ha aconseguit l'objectiu principal que s'havia proposat que és estimular altres persones i col·lectius perquè es mobilitzin. Segons Busquets, ja s'han posat en marxa protestes a les Canàries, Madrid i Galícia, entre altres territoris de l'estat.

Carlos Busquets

S'està preparant una manifestació a Madrid. A Galícia també hi ha una vaga de fam. Això és el que volia que la gent es mobilitzés.


Des que el govern espanyol va retallar en un 15% els pagaments als cuidadors familiars de les persones dependents el juliol, la dona de Carlos Busquets, que fa uns anys va deixar la seva feina per dedicar-se plenament al seu marit, ha vist reduïda la seva paga fins els 125 euros actuals. Busquets té un delicat estat de salut ja que ha patit cinc intervencions de cor, té esclerosi, espina bífida i glaucoma ocular, però assegura que continuarà lluitant en contra del que considera una injustícia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.