Maulets estan citats a judici per 'ultratge a Espanya' durant els actes contra la Constitució


  • Comparteix:

Tres membres de l'assemblea local de Maulets i un ciutadà gallec estan cridats a judici el proper 11 de febrer als jutjats de Rubí acusats d'ultratge a Espanya i als seus símbols i de desobediència a l'autoritat. Els fets es remunten al 3 de desembre quan Maulets va despenjar una pancarta en contra de la Constitució espanyola i va cremar una constitució de cartró.

El jutge ha admès a tràmit la denúncia de desobediència a l'autoritat, però ha desestimat les acusacions d'ultratge a Espanya i als seus símbols. Des de Maulets consideren que es tracta d'un acte més de la repressió que, asseguren, pateixen i que només pretén fer callar les seves reivindicacions. Quim Pla, de l'assemblea de Maulets a Sant Cugat, ho explica.

Quim Pla

Aquest és un acte més de la repressió que patim qui volem denunciar la manca de llibertats que imposa la Constitució.


Els fets denunciats per la Policia Local de Sant Cugat es remunten a una de les activitats de les jornades contra la constitució organitzades per Maulets al carrer Santiago Rusiñol. Els joves asseguren que quatre agents locals els van demanar d'identificar-se un cop acabat l'acte, en què van penjar una pancarta, van repartir octavetes entre els vianants i van cremar una constitució de cartró. Al cap de pocs dies, alguns d'ells van rebre una citació judicial. Denuncien la seva sorpresa i la incongruència de la Policia Local, que actua com a acusadora particular.

Jordi López

Creiem que és mot injust. Ens neguen llibertats. A més, en un judici ràpid no podem defensar-nos bé.


El judici ràpid, que no es va poder celebrar perquè els joves van rebre la citació el mateix dia en què havia de celebrar-se la vista, s'ha ajornat fins el proper 11 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.